Deze vrouw gaf in heel 2021 slechts £163 uit aan boodschappen

Janine image
door Janine

05 Februari 2022

Deze vrouw gaf in heel 2021 slechts £163 uit aan boodschappen
Advertisement

De wekelijkse boodschappen in de supermarkt zijn zeker een van de meest consistente uitgaven in het leven van ieder van ons. Voedsel is onmisbaar en andere essentiële producten voor thuis en persoonlijke verzorging zijn ook essentieel, dus je hebt niet al te veel keuze: je moet hiervoor veel geld opzij leggen! Sharon Adams, een 48-jarige Engelse vrouw, lijkt echter een manier te hebben gevonden om heel weinig uit te geven en dus kosten te besparen. Sharons meest schokkende bewering was dat ze in 2021 slechts £163 aan eten en andere benodigdheden heeft uitgegeven. Het lijkt onmogelijk, en in plaats daarvan is Sharon er dankzij jaren en jaren ervaring en een paar kleine trucjes echt in geslaagd om veel te besparen. Laten we eens kijken hoe.

via The Mirror

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Let je op de prijzen en aanbiedingen als je boodschappen gaat doen? Ga je naar meer dan één supermarkt of heb je andere strategieën? Sharon Adams heeft haar techniek al meer dan tien jaar verfijnd en kan met tevredenheid zeggen dat ze het afgelopen jaar veel geld heeft bespaard. Is het mogelijk om in de loop van het jaar minder dan tweehonderd pond uit te geven aan dagelijkse voeding? Blijkbaar wel en het heeft ook te maken met het vermijden van verspilling. De vrouw is uiterst selectief bij de aankoop van voedsel en zoekt uiteraard naar alle producten die in de aanbieding zijn. De eerste stap is daarom om afgeprijsde producten te kopen - een strategie die we, in positieve of negatieve zin, allemaal al in het dagelijks leven gebruiken.

Daarna integreert Sharon haar boodschappen met een Britse applicatie, Olio, waarmee ze een hele reeks producten in de winkelwagen kan leggen die mensen weggeven of die de supermarkten zelf doneren omdat ze bijna verlopen of onverkocht zijn gebleven. Dit is een geweldige manier om verspilling tegen te gaan en tegelijkertijd geld te besparen!

Advertisement
Open Food Facts

Open Food Facts

Ook andere essentiële producten, zoals haarconditioner, kunnen voor heel weinig worden gekocht; Sharon weet het bijvoorbeeld voor slechts 10 cent te kopen. "Ik heb een budget van 10 pond per week om boodschappen te doen en ik merk vaak dat ik dat bedrag verder kan spreiden", zegt Sharon. De vrouw heeft twee grote vriezers in huis, waar ze de meest verse producten kan bewaren, zoals vlees en vis of andere diepvriesgroenten. In haar buurt gaat ze vaak 's avonds naar supermarkten, als ze weet dat ze bijvoorbeeld meer producten in de aanbieding hebben. Dankzij al deze kleine trucjes is ze er echt in geslaagd om zoveel pond te sparen, dat ze nu een zeer grote effectieve besparing heeft.

Hoe doe jij de boodschappen? Let je goed op de producten die worden aangeboden?

Advertisement