Dit bedrijf is begonnen met het beboeten van werknemers die slechts een minuut te laat waren

Janine image
door Janine

17 Februari 2022

Dit bedrijf is begonnen met het beboeten van werknemers die slechts een minuut te laat waren
Advertisement

Het vertrouwen is een van de fundamentele waarden om gezonde en kristalheldere relaties op te bouwen en te onderhouden met de mensen om ons heen. Van onze familie tot familieleden, van vrienden tot kennissen, tot collega's en werkgevers, alles is gebaseerd op een constant evenwicht op de relatie van wederzijds vertrouwen. En als dit vertrouwen faalt, wat kan er dan gebeuren? Een zeer interessant antwoord wordt gegeven door de getuigenis van deze Reddit-gebruiker, die anoniem vertelde hoe zijn werkgevers regels in praktijk hebben gebracht die echter averechts werken...

via antiwork/Reddit

Advertisement
Pix4Free/Not The Actual Photo

Pix4Free/Not The Actual Photo

Op Reddit vertelde de gebruiker hoe het beleid van afwezigheden, ziekte, verlof en mogelijke vertragingen op de werkplek indirect averechts werkt voor de werkgevers, en de anonieme werknemer legt het perfect uit met deze woorden: "Meestal moeten we als we op kantoor zijn afstempelen, en vroeger was de regel dat als je ook maar een minuut te laat was, je in blokken van 15 minuten geld zou verliezen totdat je afstempelde. De directie begon te klagen omdat plotseling niemand die te laat was minder dan 10 minuten te laat was (ze stopten meestal om iets te drinken of een sigaret te roken als ze binnenkwamen, omdat ze toch al een deel van hun loon hadden verloren, nietwaar?) en dus besloten ze actie te ondernemen. Nu verlies je een uur loon als je een uur te laat bent... Ik ken niemand die minder dan 55 minuten te laat is sinds de nieuwe regel er is.

Alle medewerkers verzamelden zich en wezen erop dat hard beleid uitbuiting uitlokt, we vroegen dan ook hoe ze verwachtten dat mensen (die om wat voor reden dan ook te laat waren op een bepaalde dag) zouden werken zonder een deel van het loon en ze haalden gewoon hun schouders op. Uiteindelijk weet iedereen die weet dat ze te laat op het werk zullen komen, dat ze het rustiger aan kunnen doen en kunnen ontspannen, een kop koffie kunnen drinken of even kunnen stoppen in een winkel. Zonder te haasten. Wat geweldig! Nu even over de afwezigheid. Afwezigheid was een paar jaar geleden een groot probleem en moest worden veranderd. En dus deden ze dat!"

Advertisement
Pxhere/Not The Actual Photo

Pxhere/Not The Actual Photo

De gebruiker vervolgde: "Naast de regel van 2 dagen ziekte zonder compensatie, hebben ze nu een strikt disciplinair beleid ingevoerd: 2 dagen vakantie, dan krijg je de disciplinaire maatregel, een ketting die ertoe leidt dat je vroeg of laat wordt ontslagen. Het probleem is, nu, dat als ik ziek word en 2 dagen wegblijf, ik er net zo goed ten volle van kan profiteren. Of het nu 3 dagen of 18 maanden is, als ik terugkom ontvang ik uiteindelijk een Fase 1-specificatie.

Het bedrijf heeft over het algemeen een trend opgemerkt van 10-15 minuten te laat en 2-4 dagen afwezigheid, wat ze niet waardeerden. Na de introductie van nieuw beleid om dit te bestrijden, heeft het bedrijf nu een trend van 45-55 minuten vertraging en 1-2 weken afwezigheid. Verdere beleidswijzigingen zijn in behandeling. Ik kan niet wachten om de resultaten te weten... "

Wat vind je van dit verhaal? Zet het bedrijf aan tot uitbuiting of zijn de regels over het algemeen eerlijk en terecht?

Advertisement