Ze geven $27.000 uit om een ​​bus te restaureren en er een thuis van te maken

Janine image
door Janine

21 Februari 2022

Ze geven $27.000 uit om een ​​bus te restaureren en er een thuis van te maken
Advertisement

Wanneer een stel besluit te trouwen of permanent onder hetzelfde dak te gaan wonen, is een van de meest voorkomende dromen om te realiseren een eigen huis kunnen kopen. Soms blijft de droom slechts een droom vanwege economische moeilijkheden en de eventueel af te betalen hypotheek, soms wordt de droom van het bezitten van een huis een sprookjeswerkelijkheid. Iets wat Lamorna en Gareth Hollingsworh heel goed weten, een Brits stel dat een oude bus uit 1997 moderniseerde en ombouwde tot hun stabiele thuis... op vier wielen!

via Daily Mail UK

Advertisement

Deze twee ondernemende jongeren uit Groot-Brittannië hebben besloten hun droom om een ​​eigen huis te hebben waar te maken en tegelijkertijd continu te reizen om nieuwe en onontdekte plekken te ontdekken, dus maakten ze van de gelegenheid gebruik om een ​​oude bus te kopen uit 1997 en om het te restaureren om het om te vormen tot hun nieuwe vierwielige huis; om dit te doen gaven Gareth en Lamorna ongeveer 27.000 dollar uit van hun spaargeld, maar ze zijn ervan overtuigd dat het elke cent waard was.

Advertisement

Gareth Holligsworth vertelde: "Het was belangrijk voor ons om volledig zelfvoorzienend te zijn. Onze op zonne-energie aangedreven installatie geeft ons bijna 4 kilowatt accumulatie van lithiumbatterijen, genoeg voor bijna een week gebruik van de gerenoveerde bus." Ja, want het vierwielige huis van dit ingenieuze Engelse stel draait op zonne-energie, terwijl de elektrische aansluitingen tot stand komen dankzij het gebruik van lithiumbatterijen en zonnepanelen. De restauratiewerkzaamheden aan de oude bus uit 1997 hebben praktisch bijna twee jaar geduurd, maar nu is het huis klaar, het is volledig functioneel en het is ook ruim voor twee personen: de bus is een dubbeldekker, dus er is voldoende ruimte tussen de keuken, de slaapkamers en de badkamer.

De begane grond bestaat uit een kookhoek, een eetkamer en een badkamer, terwijl wat als de eerste verdieping kan worden beschouwd, bestaat uit enkele kamers, waaronder de slaapkamer, en een open haard: "Zie dit als een klein huis, in plaats van een caravan. We kozen voor een bus omdat we genoeg ruimte wilden om comfortabel te wonen, maar met de mogelijkheid om ons te verplaatsen."

De twee jongeren kunnen niet wachten om met hun nieuwe vierwielige huis door Europa te reizen, maar ze hopen permanent te "stoppen" in Spanje of Portugal, waar ze van plan zijn een leven te leiden dat gewijd is aan eco-duurzaamheid en zonder een hypotheek te betalen om een ​​huis te hebben...

"De meeste mensen zijn jaloers of denken dat we gek zijn, maar de uitdaging is een deel van het plezier voor ons tweeën. We zullen hypotheekvrij zijn, een huis op vier wielen hebben en vrij zijn om de wereld te zien en te genieten van haar schoonheid!"

En jij, zou jij zo kunnen leven, in een oude bus en voortdurend de wereld rondreizend zoals Gareth en Lamorna?

Advertisement