Hij geeft een lift aan een kassamedewerker en ontdekt dat hij 18 km per dag loopt om naar zijn werk te gaan: hij geeft hem een ​​auto

Janine image
door Janine

22 Februari 2022

Hij geeft een lift aan een kassamedewerker en ontdekt dat hij 18 km per dag loopt om naar zijn werk te gaan: hij geeft hem een ​​auto
Advertisement

Er zijn mensen die, ondanks dat ze weinig in het leven hebben, erin slagen hun glimlach niet te verliezen en achter elk klein detail de positieve kant vinden. Ed Hays is ongetwijfeld een van die mensen die hebben geleerd om nooit de hoop te verliezen. Ed is de vader van een zoon en werkt als kassamedewerker in een supermarkt ver van zijn huis; de man moet elke dag bijna 18 km lopen om van en naar zijn werkplek te komen. Een werkelijk inspannende wandeling, vooral als het gaat om het werken in de nachtploeg. Op een avond veranderde de ontmoeting met de chauffeur van een privébedrijf echter letterlijk zijn leven... ten goede.

via TikTok / _daviddanielsmusic

Advertisement
TikTok / _daviddanielsmusic

TikTok / _daviddanielsmusic

Op een avond belde Hays Lyft, een particulier Amerikaans transportbedrijf dat op elk moment van de dag ritten aanbiedt, om een ​​rit naar het werk te krijgen omdat de regen die dag met bakken uit de lucht viel. Hays loopt meestal zonder problemen omdat het te duur zou zijn om elke keer een rit te betalen als hij naar zijn werk moet. Die dag vond hij David Daniels achter het stuur, een 29-jarige man die erg onder de indruk was van de positiviteit die uitging van Hays. Iedereen in dat slechte weer zou ongeduld en vermoeidheid hebben getoond, maar hij niet: "Ik heb net gehoord dat ik ben gepromoveerd tot hoofdkassier. Deze dag kon niet beter zijn.” Een positieve houding die de chauffeur inspireerde en hem ertoe bracht Hays om meer informatie over zijn leven te vragen.

Toen David erachter kwam dat Hays elke dag 18 km moest lopen om te werken, schrok hij en begon hij een manier te bedenken om die vastberaden en glimlachende jongen te helpen. Ten eerste deelde David het verhaal van Hays op TikTok, in een video die door meer dan 100.000 mensen werd bekeken; daarna opende hij een fondsenwervingspagina zodat hij een gebruikte auto voor Hays kon kopen. Een vriend van hem was dealer, dus het zou niet zo moeilijk zijn geweest om een ​​auto te krijgen voor ongeveer $5.000.

Advertisement
TikTok / _daviddanielsmusic

TikTok / _daviddanielsmusic

Veel gebruikers waren ontroerd om het verhaal van de jonge Hays, zozeer zelfs dat ze geen seconde aarzelden om iets te doneren. Gelukkig was het geld dat nodig was om de auto te kopen binnen zeer korte tijd binnen. Alsof dat nog niet genoeg was, werd er nog eens $3.200 opgehaald, die rechtstreeks aan Hays zou worden gedoneerd voor allerlei beginposten. Hays kon natuurlijk niet geloven dat iemand zoiets voor hem had gedaan: vanaf dat moment zou de kwaliteit van zijn leven zeker ten goede veranderen en eindelijk zou hij zijn zoon zelfs een lift kunnen geven om naar school te gaan. Hays kon dus blijven werken en ook zijn persoonlijke droom nastreven om een ​​eigen restaurant te hebben.

Zijn boodschap is duidelijk: geef nooit op - toewijding en positief denken loont altijd, net als omringd te zijn door vriendelijke mensen.

Advertisement