Op 22-jarige leeftijd kopen ze hun eerste huis en ontketenen ze het debat: "Jongeren zijn niet langer bereid om offers te brengen"

Janine image
door Janine

25 Februari 2022

Op 22-jarige leeftijd kopen ze hun eerste huis en ontketenen ze het debat: "Jongeren zijn niet langer bereid om offers te brengen"
Advertisement

Denk je dat het kopen van een huis op 22-jarige leeftijd onmogelijk is? Georgina Carson en haar vriend Freddie Quinn hebben het tegenovergestelde ruimschoots aangetoond, waardoor het debat is aangewakkerd over hoe jonge mensen tegenwoordig bereid zijn offers te brengen om te krijgen wat ze willen. In werkelijkheid is de kwestie veel complexer dan dat en moet met tal van factoren rekening worden gehouden: de stijging van de huizenprijzen bijvoorbeeld staat totaal niet in verhouding tot het gemiddelde salaris van een jongere; als je op jonge leeftijd uit huis gaat, moet je huur betalen en is het onwaarschijnlijk dat je echt kunt sparen om een ​​huis te kopen. Georgina en Freddie is het echter gelukt, laten we eens kijken hoe.

Advertisement

Freddy Quinn🌞😍

Pubblicato da Georgina Carson su Domenica 8 agosto 2021

Georgina, die pas 22 jaar is en net haar eerste huis heeft gekocht, stelt dat "de meeste jonge mensen geen offers willen brengen" als het gaat om zo'n belangrijke aankoop. Zij en haar vriend, Freddie, hebben net hun eerste huis gekocht voor £82.000, met een aanbetaling van 5%. De twee spaarden alles wat ze konden door 's avonds minder uit te gaan en geen kleren meer te kopen of het Netflix-abonnement te betalen. Maar om eerlijk te zijn, was wat hen echt hielp om £1000 per maand te sparen, dat ze geen substantiële huur betaalden, omdat ze allebei in het huis van hun ouders woonden. Naast het bijdragen aan de kosten, hadden de twee daarom geen grote uitgaven. Hierdoor konden ze, naast de dagelijkse uitgaven, een huis kopen om te renoveren.

De twee zijn er meteen gaan wonen, ook al hadden ze in het begin alleen een matras op de grond.

Advertisement

Love to see the step by step progress and changes 😅😁

Pubblicato da Georgina Carson su Martedì 16 novembre 2021

Elke maand vernieuwden ze iets en kochten ze meubels of andere dingen zodra hun salaris was bijgeschreven. Beiden verdienen niet meer dan £20.000 per jaar, dus we hebben het niet over een overdreven salaris. Toch zijn de twee jonge mensen erin geslaagd: "We hadden niet eens een bed, we hadden alleen een matras op de grond en we leefden heel eenvoudig. We moesten elke maand wachten tot we betaald kregen om dingen te kopen om het huis te verbouwen. De ene maand hebben we het tegelwerk gedaan en een andere maand hebben we alle muren geschilderd. Dit om zoveel mogelijk geld te besparen, want dat is wat je moet doen”, legde Georgina uit.

Hoeveel jongeren zijn bereid deze offers te brengen? Maar we moeten vooral ook niet vergeten dat je de mogelijkheid moet hebben, mede dankzij de steun van de ouders.

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Georgina legde haar filosofie van sparen uit: "Ik had er plezier in om te sparen, ik vond het altijd leuk om ervoor te zorgen dat ik geld had gespaard om in het weekend uit te gaan of op vakantie naar het buitenland te gaan en dat lukt alleen omdat ik goed met mijn geld omga, niet omdat ik uit een rijke familie kom. Als je dingen als Netflix en koffie opgeeft, heb je nog geen geld voor een huis, dat is waar, maar het helpt je al dat extra geld te besparen. Misschien moet je wat minder koffie drinken en nadenken of je wel echt een abonnement op Netflix nodig hebt, enzovoort…”, concludeerde de 22-jarige, nu al huiseigenaar.

Wat denk jij ervan?

Advertisement