Vader wil internet op de mobiele telefoon van zijn kinderen uitschakelen, maar per ongeluk zit de hele buurt zonder

Janine image
door Janine

28 Februari 2022

Vader wil internet op de mobiele telefoon van zijn kinderen uitschakelen, maar per ongeluk zit de hele buurt zonder
Advertisement

Wat een vader al niet zou doen voor de gezondheid en het welzijn van zijn kinderen. Een ouder is klaar om zelfs de hoogste berg te beklimmen, de gevaarlijkste storm te doorstaan, allemaal om zijn kinderen gelukkig te zien. Om dit te doen, overdrijven sommige vaders en moeders soms echter een beetje te veel, waardoor onbedoelde rampen worden veroorzaakt om hun kleintjes veilig te stellen, precies zoals is gebeurd met deze Franse vader, die het niet meer kon aanzien dat de kinderen vastgeplakt zaten aan de schermen van hun smartphones; in wanhopige situaties moet je wanhoopsdaden verrichten…

via France Bleu

Advertisement
Pixabay/Not The Actual Photo

Pixabay/Not The Actual Photo

De absurde gebeurtenis vond plaats in de Franse stad Messanges, toen een vader die zich misschien een beetje te veel zorgen maakte over de geestelijke gezondheid van zijn twee kinderen, erin slaagde de koe bij de hoorns te vatten, wat echter een onvrijwillige onderbreking van de internetlijn veroorzaakte in zijn hele buurt. De man wilde zijn twee kleine kinderen niet langer met hun smartphones zien, 's morgens en 's avonds, altijd met hun blik op het verlichte scherm en de internetlijn gebruikend om op internet te surfen, met hun vrienden te chatten en te spelen.

De bezorgde vader besloot dat hij er alles aan zou doen om de internetlijn thuis van middernacht tot drie uur 's nachts af te sluiten, zodat ze hun mobiele telefoons zouden uitschakelen en naar bed zouden gaan in plaats van meer tijd door te brengen in het gezelschap van hun elektronische apparaten. Om deze reden gebruikte hij om zijn straf uit te voeren een stoorzender, een elektronisch apparaat dat dient om radiogolven op dezelfde frequentie als mobiele apparaten uit te zenden om te voorkomen dat ze verbinding maken met repeaters en dus het internetsignaal niet ontvangen. Jammer dat de iets te oplettende vader onbewust de internetlijn in zijn hele buurt heeft uitgeschakeld.

Advertisement
Pixnio/Not The Actual Photo

Pixnio/Not The Actual Photo

Ondanks dat de man goede bedoelingen had, deed hij er verkeerd aan door een forum op het web te raadplegen om te begrijpen hoe hij de stoorzender kon laten werken en vervolgens zijn gang gaan, want door zijn roekeloze actie heeft hij praktisch (maar gelukkig slechts tijdelijk) de internetlijn van een hele buurt uitgeschakeld, die er geen seconde over nadacht om de vader van de twee kinderen aan te klagen voor de aangerichte schade aan internet en telefoonlijnen.

Volgens de Franse wet riskeert de man nu tot zes jaar gevangenisstraf en een boete van ongeveer 30.000 euro: een werkelijk enorme prijs om te betalen die is aangericht om de gezondheid van zijn twee kinderen te beschermen.

Wat vind jij van dit absurde verhaal?

Advertisement