Dit restaurant weert klanten met tatoeages, merkkleding en opzichtige sieraden - BekijkDezeVideo.nl
x
Dit restaurant weert klanten met tatoeages,…
Jonge vluchtelingenmoeder bevalt in metro van Kiev: “Een klein wonder”

Dit restaurant weert klanten met tatoeages, merkkleding en opzichtige sieraden

06 Maart 2022 • Door Janine
4.478
Advertisement

Iedereen is vrij om te doen wat hij wil met zijn leven, zijn haar te laten knippen zoals hij wil, make-up te dragen zoals hij wil en zich te kleden in kleding die het beste bij zijn persoonlijke identiteit past. In de samenleving waarin we allemaal leven, hebben we gelukkig de vrijheid om te zijn wat we willen, zonder vooroordelen, toch lijkt het erop dat op sommige openbare plaatsen een aantal esthetische keuzes of fysieke verschijningen helemaal niet worden gewaardeerd. Om deze reden veroorzaakt de keuze van een gerenommeerd etnisch restaurant in Sydney, in Australië, dat de aanwezigheid van een bepaald type klantenkring niet langer waardeert, veel discussie op internet...

via: 7News

Despite the recent news, the show must go on! Bedouin will remain open as per usual, with some additional changes to our...

Pubblicato da Bedouin Double Bay su Mercoledì 23 giugno 2021

Het restaurant in kwestie heet Double Bay's Bedouin Restaurant en is een van de meest gerenommeerde etnische restaurants in de grote Australische metropool Sydney; er werd veel over gepraat toen ze een zeer bijzonder en in sommige opzichten onverwacht bericht publiceerden aan al hun cliënten; de managers van het gerenommeerde restaurant hebben officieel mensen met te opzichtige tatoeages, klanten met te blote of overdreven elegante of modieuze kleding en individuen die kostbare sieraden dragen, officieel geweerd uit hun klantenkring, een dresscode die vervolgens ook werd uitgebreid tot het personeel.

Er is echter een reden achter deze merkwaardige keuze en dat legt de eigenaar van Double Bay's Bedouin Restaurant Poata Okeroa uit met de volgende woorden: "We waarderen al onze klanten en alle delen van de gemeenschap in Sydney die er altijd voor hebben gekozen om in ons restaurant te eten, maar we hebben er gewoon voor gekozen om enkele huisregels in te voeren, waaronder een kledingbeleid dat de wil om op te vallen ontmoedigt, dat we intimiderend vinden."

We love a full house of smiles & sparkles✨

Pubblicato da Bedouin Double Bay su Martedì 3 settembre 2019

Kort gezegd, ontmoedigt het restaurant elke klant die daar wil eten als ze kleding dragen die te opzichtig en hinderlijk is, tatoeages die te opvallend en "agressief" zijn of erg dure sieraden vanwege hun intimiderende karakter die niet gewaardeerd worden door een ander soort klanten, beslist meer "discreet". Een keuze die echter onmiddellijk veel onenigheid en controverses veroorzaakte, niet alleen onder de meest vaste klanten, maar ook onder persoonlijkheden van het lokale bestuur; Richard Shields, gemeenteraadslid van Sydney, zei: "De beperkingen die door het restaurant worden vermeld, sluiten een groot deel van de klanten aan de oostelijke rand van de stad uit. Wat tatoeages betreft, daar ben ik nooit een grote fan van geweest, maar ik pleit sterk voor de rechten van mensen die ervoor kiezen om ze op hun huid te hebben en zich te kunnen uiten op de manier die ze willen."

En jij, wat vind jij van de keuze van dit restaurant? Een aanval op de persoonlijke vrijheid of een rechtvaardige beperking?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt