Ze keert na 29 jaar terug op school om haar diploma te halen: “Ik moest het opgeven om mijn kinderen groot te brengen” - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze keert na 29 jaar terug op school…
70-jarige schoonmoeder vraagt ​​haar schoondochter om haar pasgeboren kleinzoon borstvoeding te mogen geven: “Absoluut niet” Ze gaat haar dochter ophalen van de kleuterschool en ziet wat papiertape op haar voeten: “Dat is om te voorkomen dat ze haar sokken verliest

Ze keert na 29 jaar terug op school om haar diploma te halen: “Ik moest het opgeven om mijn kinderen groot te brengen”

15 Maart 2022 • Door Janine
617
Advertisement

De onvoorspelbare omstandigheden van het leven betekenen vaak dat we onze dromen moeten opgeven, of in ieder geval tijdelijk opzij moeten zetten. Zo zijn er veel mensen die in de adolescentie of zodra ze meerderjarig zijn, gedwongen worden hun studie moeten opgeven om zich aan het werk te wijden of een gezin te stichten. Dit overkwam deze 49-jarige vrouw uit Brazilië, die na een afwezigheid van ongeveer 29 jaar terug naar school ging om haar studie af te maken en een diploma te halen.


Haar naam is Djanira Santana, ze is 49 jaar oud en sinds haar twintigste heeft ze haar dromen om een ​​universitaire opleiding te volgen en een diploma te behalen opzij moeten zetten; in feite moest de vrouw alles opgeven om haar gezin te onderhouden en haar drie kinderen groot te brengen; om niet te veel op de kleintjes te hoeven letten, werkte Djanira ook heel lang als kokkin. Haar zoon Danilo, 24 jaar en afgestudeerd in sociale wetenschappen, wist dat zijn moeder die droom nog steeds had om te realiseren, maar die ze door de omstandigheden van het leven nooit had kunnen waarmaken, dus besloot hij haar te verrassen.

Danilo vertelde over de keuze om zijn moeder terug naar school te laten gaan: "Ze heeft me altijd aangemoedigd om te studeren en was aanwezig in alle fasen van mijn educatieve pad, het is heel emotioneel om met haar terug te keren naar de school die deel uitmaakte van onze levens op verschillende tijdstippen om haar verlangen om te studeren te vervullen."

Het enige dat Danilo deed, was contact opnemen met het management van het Luís Eduardo Magallanes State College, waar de jongen was afgestudeerd en die ook zijn moeder had bezocht toen ze 20 was voordat ze haar studie opgaf, en om te begrijpen of hij zijn moeder weer kon laten studeren, die haar studie 29 jaar eerder aan dezelfde universiteit had onderbroken, en dat was alles!

Advertisement

De Braziliaanse school heeft het verzoek van Danilo Santana aangenomen en nu zit de 49-jarige moeder weer in de schoolbanken om haar studie voort te zetten waar ze hem jaren eerder tijdelijk had onderbroken; de vrouw doet nog steeds haar werk als kokkin, maar in haar vrije tijd wijdt ze zich aan haar studie en haar droom: "Ik ben heel blij, want als we een droom hebben vliegen we hoog. Het is geweldig om hier op deze school terug te keren, nieuwe vrienden te maken en van de leraren te leren. Ik heb mijn kinderen altijd aangemoedigd met hun studie en vandaag zijn ze allemaal afgestudeerd. Ik heb hoge verwachtingen en hoop nieuwe kennis op te doen.

"Ik zal mijn best doen om te studeren en een diploma te halen, ik kan niet wachten!”, zei Djanira Santana. En we zijn ervan overtuigd dat ze het geweldig zal doen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt