Ze wilden de kerkklok repareren, maar het kostte te veel: ze gebruiken een spuitbus en besparen £53.000

Janine image
door Janine

02 April 2022

Ze wilden de kerkklok repareren, maar het kostte te veel: ze gebruiken een spuitbus en besparen £53.000
Advertisement

Erkenning is een van de grondwaarden van onze samenleving en van het vreedzame leven met andere mensen; al het werk en de opoffering die we doen om de kost te verdienen, maar ook om aandacht of zorg te geven aan een persoon om wie we geven, is tijd die nooit aan ons zal worden teruggegeven en die om deze reden nooit door iemand en voor niemand mag worden verspild. Om deze reden krijgt het werk van anderen niet altijd de juiste waarde, maar er zijn gevallen waarin degenen die iets zelf doen niet alleen tijd maar ook geld besparen door zich niet "voor de gek te laten houden”. Dit verhaal gaat over het besparen van ongeveer £50.000... met een roestwerende spuitbus.

via The Scottish Sun

Advertisement
David Wright/Wikimedia

David Wright/Wikimedia

Het gebeurde allemaal in Grimsby, een charmant Brits stadje in Lincolnshire, toen de pastoor van de plaatselijke kerk, een prachtig historisch 14e-eeuws gebouw, besloot dat het tijd was om de antieke klok op de klokkentoren te repareren die al twaalf jaar op 11.58 stilstond; een klus die een zeer professionele ingenieur op zich had genomen, die al had gewerkt aan de restauratie en het perfect functioneren van de wijzers van de Londense Big Ben. Een klus, die van de klok in Grimsby, waarvoor externe steigers nodig waren en die tussen de 53.000 en 67.000 pond zou kosten.

Een exorbitant bedrag dat de kerk van Grimsby echter heeft besloten op zich te nemen om ervoor te zorgen dat de klok na twaalf zeer lange jaren weer zou functioneren. Maar voordat de officiële werkzaamheden begonnen, besloten twee plaatselijke mannen, een 47-jarige kaasmaker genaamd Rick Haywood en een 15-jarige student genaamd Jay Foley, om zelf te proberen de klok in de klokkentoren te repareren… op hun eigen manier en te proberen om de parochie van Grimsby geld te besparen.

Advertisement
Shizhao/Wikimedia - Not The Actual Photo

Shizhao/Wikimedia - Not The Actual Photo

De 47-jarige man en de tienerstudent, beide inwoners van Grimsby, controleerden de mechanismen en constructies van de oude klok en ontdekten dat deze was geblokkeerd, niet omdat hij niet meer werkte, maar omdat de wijzers vastzaten door enkele duiven die er al heel lang zaten en die het functioneren van de klok praktisch geblokkeerd hadden. Het enige dat Rick en Jay nodig hadden, was wat vet en een bus roestwerende spray. Uiteindelijk begon de klokkentoren op wonderbaarlijke wijze weer te functioneren.

Dankzij Rick en Jay's zelfstandige activiteit heeft Grimsby Parish zo goed als minstens £53.000 bespaard op de reparaties. Kortom, een absurd verhaal dat laat zien hoe het gezegde “wat je zelf doet, doe je beter" soms een kern van waarheid bevat!

Advertisement