Moeder doet er alles aan om haar dochter, geboren met een zeldzame moedervlek op haar gezicht, te bewijzen dat ze prachtig is

Janine image
door Janine

01 April 2022

Moeder doet er alles aan om haar dochter, geboren met een zeldzame moedervlek op haar gezicht, te bewijzen dat ze prachtig is
Advertisement

Ieder van ons is uniek en onnavolgbaar, op onze eigen manier, en het is deze uniciteit die ons verschillend maakt. Diversiteit al op jonge leeftijd waarderen betekent met iedereen in harmonie opgroeien en trots zijn op je uniciteit. Dat is wat Nicole Hall probeert over te brengen op haar kleine Winry, een dertien maanden oude baby die geboren is met een grote moedervlek op haar gezicht. Zodra ze werd geboren, dachten Nicole en haar man dat het een brandvlek was, maar toen realiseerden ze zich: het was een uiterst zeldzame donkergekleurde moedervlek. Hoewel het een huidafwijking is die kanker kan veroorzaken, is de moeder momenteel meer bezorgd dat haar dochter gepest zal worden naarmate ze ouder wordt.

via Good Morning America

Advertisement

De kleine Winry heeft een donkerbruine moedervlek op haar gezicht, wat haar duidelijk onderscheidt van de meeste andere baby's. Wat haar vergezelt vanaf de geboorte staat bekend als congenitale melanocytische naevus (CMN), oftewel een huidafwijking die verschijnt in de vorm van een donkere "vlek" en die, op basis van zijn grootte, vanuit esthetisch oogpunt een onaangenaam aspect kan hebben. Natuurlijk is het niet alleen een kwestie van esthetiek: Winry's ouders moeten haar vaak naar de dermatoloog met haar en heel voorzichtig zijn bij het beschermen tegen de zonnestralen, met crèmes en petjes. Al deze voorzorgsmaatregelen zijn nog meer nodig bij Winry, omdat ze meer kans heeft om huidkanker te krijgen in haar toestand.

De moeder maakt zich momenteel echter meer zorgen dat het kind sociale problemen kan krijgen zodra ze wat ouder wordt. Op dit moment is Winry een heel vrolijk en heel actief kind, dat absoluut niet anders is dan elk ander kind. Naarmate ze ouder wordt, zal het esthetische verschil met de andere kinderen echter steeds duidelijker worden en de moeder wil niet dat haar dochter zich ongemakkelijk voelt.

Advertisement

Daarom heeft Nicole een Instagram-account waar ze foto's van haar familie en dochter Winry deelt - om wat bewustzijn en gevoeligheid te verspreiden voor een situatie die waarschijnlijk niet veel mensen in hun leven zullen hebben gezien. "Voor veel mensen is dit de eerste keer dat ze een moedervlek zoals die van haar zien en dat is gedeeltelijk de reden waarom ik het graag met jullie wil delen", legt Nicole uit, eraan toevoegend: "Dit is een goed startpunt voor ouders en hun kinderen om een ​​dialoog aan te gaan over de verschillen tussen kinderen, of voor die ouders die een kind hebben dat op Winry lijkt of enige vorm van moedervlekken heeft en hun kind uiteindelijk vertegenwoordigd zien door andere getuigenissen".

Onze beste wensen voor dit prachtige meisje!

Advertisement