Moeder weigert “onuitgenodigd” kind mee te laten doen aan het feestje van haar dochter: dit zorgt voor ophef

Janine image
door Janine

07 April 2022

Moeder weigert “onuitgenodigd” kind mee te laten doen aan het feestje van haar dochter: dit zorgt voor ophef
Advertisement

Ouders weten heel goed hoe het “circuit van het verjaardagsfeestje" werkt voor hun kinderen, toch zijn er nogal wat episodes waarin sommigen van hen zich onjuist blijven gedragen. Waar verwijzen we naar? Je herkent het vast wel: een kind wordt uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje en zijn vader of moeder gaan er vanuit ook het kleine broertje of zusje op het feest achter te laten. Velen zullen zeggen dat het geen probleem is, maar een moeder heeft besloten er haar persoonlijke kruistocht van te maken. De vrouw schreef een bericht op Reddit, waarin ze de situatie uitlegde en beschrijft wat er gebeurde op de verjaardag van haar 10-jarige dochter.

via Reddit

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De moeder-hoofdpersoon van dit verhaal heeft 3 kinderen en weet wat het betekent om ouders te zijn. Tijdens de verjaardagsfeestjes van haar kinderen en hun vriendjes heeft ze altijd benadrukt hoe egoïstisch, naar haar mening, het gedrag is van die ouders die ook hun jongere en/of oudere kinderen achterlaten die eigenlijk niet voor het evenement waren uitgenodigd. Velen zullen denken: wat is het probleem? En het grootste excuus is altijd hetzelfde: hoe kun je nee zeggen tegen een kind? Feit is dat in veel gevallen het aantal uitgenodigde kinderen zo wordt begroot dat ouders precies betalen voor wat ze hebben gevraagd, zonder verspilling; aan de andere kant is het ook frustrerend voor ongenode kinderen om een ​​feestje bij te wonen waar ze waarschijnlijk niemand van hun leeftijd zullen vinden om mee te spelen. Ouders die toegeven dat ze een probleem hebben en beleefd vragen om hun andere kind op het feest achter te laten, zijn gerechtvaardigd, maar wat als het verzoek niet zo beleefd is? Deze moeder weigerde bijvoorbeeld een extra kind te accepteren op het verjaardagsfeestje van haar 10-jarige dochter.

Het feest in kwestie moest een besloten evenement zijn voor een paar kinderen, ook om de anti-Covid-maatregelen te respecteren, en de moeder had alles van tevoren duidelijk gemaakt. Daarnaast zou elk deelnemend kind een bouwpakket krijgen om iets te kunnen bouwen, zodat iedereen plezier kon hebben met behoud van afstand met de andere kinderen. Elk pakket was natuurlijk al betaald en er zouden geen "extra" pakketten zijn. Ondanks deze waarschuwing was er een ouder die verwachtte ook haar andere kind op het feest achter te laten. Het antwoord van de moeder van het feestvarken was hard, maar onvermurwbaar: nee.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

De ouders van de kinderen beweerden dat de twee het pakket konden delen en allebei op het feest konden blijven, maar dat leek de moeder niet juist. De vrouw liet zich ook niet overtuigen door de grillen van het kind, de broer van de genodigde, en het resultaat was dat de ouder beide kinderen meenam, zonder dat een van hen deelnam aan het feest. Een andere ouder vertelde de moeder dat ze de twee misschien gewoon het spel had kunnen laten delen, zonder al te veel ophef te maken: hoe kun je nee zeggen tegen een kind? "Maar ik vind dat het belangrijker is om mijn kinderen de waarde van het gegeven woord te leren en eraan vast te houden", merkte de moeder op, "dan het beschermen van de gevoelens van een kind en een ouder die de situatie goed hadden moeten kennen".

De meeste gebruikers waren het met deze moeder eens: "Het lijkt een houding die ze vaker heeft”, verwijzend naar het feit dat de ouder haar andere kind een paar uur, de hele tijd van het feest, achter zou hebben gelaten, zonder een oppas hoeven te nemen.

Kortom, denk je dat deze vrouw te streng was in het weigeren van de aanwezigheid van een ander kind of ben je het met haar eens? Schrijf het ons in de reacties!

Advertisement