Ze wint £1 miljoen in online loterij, maar bedrijf weigert haar te betalen: "Het is een technische fout"

Janine image
door Janine

08 April 2022

Ze wint £1 miljoen in online loterij, maar bedrijf weigert haar te betalen: "Het is een technische fout"
Advertisement

Wie wil er nu geen miljoen winnen? Tegenwoordig zou een kans wagen en een duizelingwekkend bedrag winnen voor de meeste mensen veel problemen oplossen. Vrouwe Fortuna slaat zelden toe en wordt aan een select aantal mensen onthuld, maar velen besluiten elke dag hun geluk te beproeven door een kraskaart te kopen of mee te spelen in de loterij. Het is een kleine investering die, wie weet, zijn vruchten kan afwerpen!

Zo was het bijvoorbeeld voor een vrouw uit Boston die een miljoen pond won via een online game: het is echter jammer dat het bedrijf weigerde de prijs toe te kennen.

via Daily Mail

Advertisement
Kristy/Flickr-Not the actual photo

Kristy/Flickr-Not the actual photo

De vrouw, Joan Parker-Grennan genaamd, is 53 jaar oud en woont in Lincolnshire. Ze was een online spel aan het spelen, toen haar kraskaart de winnende was: niet zomaar een bedrag, maar een miljoen pond.

Ze sprong natuurlijk meteen een gat in de lucht, maar haar enthousiasme werd snel bekoeld door de uitbater van de nationale loterij Camelot: volgens de man zou haar overwinning een "technische fout van het systeem" zijn geweest. De site zou per ongeluk de winnende nummers in de verkeerde vakjes hebben ingevoerd, dus Joan's winst zou slechts £10 zijn geweest.

Op dat punt maakte de vrouw bezwaar: "Ze hebben de game binnen een dag na het indienen van het verzoek offline gehaald. Ze vertelden me in een e-mail dat het een storing was."

Volgens Camelot waren enkele spelers van de nationale loterij betrokken bij het misverstand rond de £20 miljoen Cash Spectacular Online Instant Win Game, en was het te wijten aan een weergavefout in het geanimeerde scherm van de game.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Parker-Grennan en haar man Dave hadden geen andere keuze dan advocaten in te schakelen: de rechtszaak loopt al zeven jaar en de advocaten van de vrouw geven niet op. Integendeel: ze zijn van plan om Camelot voor de Hoge Raad te slepen.

De vordering van 1 miljoen pond zou verschuldigd zijn "op grond van een consumentenovereenkomst tussen de partijen en/of schadevergoeding wegens schending van een consumentenovereenkomst".

Camelot heeft al weer een fikse boete van 3,15 miljoen pond gekregen van de Gambling Commission voor technische problemen van de applicatie.

Ondertussen is de procedurele hoorzitting al vastgesteld. Een onduidelijk verhaal dat zeker de juiste conclusie zal vinden op de daarvoor bestemde plaats.

Advertisement