Milieuactiviste vervangt toiletpapier door herbruikbare doekjes: “Geen probleem met stank”

Janine image
door Janine

10 April 2022

Milieuactiviste vervangt toiletpapier door herbruikbare doekjes: “Geen probleem met stank”
Advertisement

Steeds meer mensen besteden aandacht aan de zorg voor het milieu en proberen ecologische gewoonten aan te nemen voor het welzijn van de planeet. Voorlichting heeft in die zin belangrijke effecten gehad en ideeën om recycling te bevorderen en vervuiling te beperken winnen geleidelijk aan terrein. Van gescheiden inzameling tot het gebruik van biologisch afbreekbare zakken, van het gebruik van glazen in plaats van plastic flessen, er zijn verschillende manieren om het milieu te beschermen.

Een vrouw lanceerde in die zin een idee, dat voor velen nuttig zou kunnen zijn: doekjes in plaats van toiletpapier gebruiken, verkregen uit stoffen van kleding en ze apart te wassen.

via Metro

Advertisement
Youtube

Youtube

Jayme Janelle legde op haar YouTube-kanaal uit dat ze een mand met schone kleren in haar badkamer heeft die, zodra ze gebruikt zijn, in een speciale tas worden gedaan en vervolgens worden gewassen. In wezen verving de vrouw het traditionele toiletpapier door stukjes afgedankte en herbruikbare kleding.

Jayme woont met haar zeven kinderen op een boerderij, midden in de natuur: daarom heeft ze zich aangepast om in harmonie met de omgeving te leven en een ecologische levensstijl aan te nemen met het oog op het beschermen van de planeet op haar eigen kleine manier. Voor haar is de kwestie ernstig, zozeer zelfs dat ze er een soort persoonlijke missie van heeft gemaakt.

Sinds enkele jaren kiest ze voor dit nieuwe systeem: de aankoop van toiletpapier opgeven ten gunste van doeken verkregen van kleding, die ze dan één keer per week of, indien nodig, vaker wast.

Jayme heeft besloten haar keuze op Youtube te delen, via een video-tutorial waarin ze je uitnodigt om haar voorbeeld te volgen en een groenere levensstijl aan te nemen.

Advertisement
Youtube

Youtube

Ze doet niet alleen goed voor het milieu, maar haar gewoonte stelt haar ook in staat om te sparen: "Wat een zegen was het om het afgelopen jaar maar twee pakken toiletpapier te hoeven kopen, en ik deed het alleen omdat we het thuis bewaren voor onze gasten”, legde ze uit.

De doeken worden gewassen met heet water en gespoeld met koud water, soms samen met de kleding die wordt gedragen. De vrouw raadt aan om, als je geen wasmachine met hygiënische barrière hebt, een voorwas en meer dan één spoeling te doen.

Daarnaast heeft Jayme ervoor gekozen om het bidet alleen voor haar eigen behoeften en die van haar kinderen te gebruiken. Het huis zou blijkbaar geen last hebben van stank: “We hebben nog nooit last gehad van geurtjes in onze badkamers. Ik heb gasten gehad die me vertelden dat mijn huis lekker ruikt."

Sommige gebruikers die de vrouw volgen, hebben deze gewoonte overgenomen en beweren het nuttig te hebben gevonden.

Wat vind jij ervan?

Advertisement