Deze school verpakt en vriest de restjes van de mensa in om ze aan de meest behoeftige leerlingen te geven - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze school verpakt en vriest de restjes…
Na het zien van deze foto, besloot Pampers om 5000 aankleedkussens te installeren op herentoiletten Dit is wat je tijdens de zomer kunt doen om van die vervelende waterretentie af te komen

Deze school verpakt en vriest de restjes van de mensa in om ze aan de meest behoeftige leerlingen te geven

14 Juli 2019 • Door Janine
1.552
Advertisement

Voedselverspilling is een van de grootste problemen en grootste tegenstrijdigheden van de moderne samenleving. Er is geen evenwicht op de planeet, dus terwijl een deel van de wereld lijdt aan honger en ondervoeding, wordt een ander deel geplaagd door obesitas en eetstoornissen. Het kost tijd en bewustzijn van de kant van de consument om de situatie te veranderen, maar voor nu kunnen we uitgaan van de individuele initiatieven, door op een meer rechtvaardige manier een kostbare hulpbron als voedsel te gebruiken.

via: CBS News

Dit is het geval van de Elkhart Country Community School in Noord-Indiana, dat deel uitmaakt van een proefprogramma dat wordt gepromoot door de non-profitorganisatie Cultivate. Het project bestaat uit het bewaren van gekookt voedsel van de schoolmensa, bestemd voor kinderen die in moeilijke economische omstandigheden verkeren. Bij restaurants of bedrijfskantines gebeurt het vaak dat een groot aantal maaltijden worden bereid maar niet worden geserveerd en zodoende vaak in de vuilnisbak terechtkomen.

Dankzij het programma van Cultivate worden kant-en-klare maaltijden verpakt en ingevroren, om later te worden gegeten. Momenteel biedt de Elkhart Country Community School maaltijden voor 20 kinderen die deelnemen aan het project, voor een totaal van 8 individuele maaltijden per week die in een thermische rugzak worden geplaatst en elke vrijdag worden bezorgd.

Er zijn geen extra kosten omdat het om gekookte en nooit geserveerde maaltijden gaat, bovendien verloopt alles volgens strikte gezondheidsvoorschriften. Dit zijn geen "restjes" maar gerechten die de mensa nooit hebben verlaten, en zijn daarom nooit aangeraakt en dus vrij van enige besmetting. Het initiatief van Cultivate wordt gedeeltelijk gefinancierd door de Kamer van Koophandel van Elkhart en tot nu toe was het mogelijk om meer dan 11.000 gratis maaltijden aan te bieden.

Zoals het gebruikelijk is om te zeggen, is dit slechts "een druppel op een gloeiende plaat“, maar ondertussen gaan we door met toewijding en doorzettingsvermogen in een poging om het leven gemakkelijker te maken voor diegenen die niet iets zo voor de hand liggends als een dagelijkse maaltijd kunnen betalen. Het doel van dergelijke initiatieven is om mensen op de korte en lange termijn te helpen, maar ook om anderen, gewone burgers, instellingen en andere verenigingen, te sensibiliseren om hetzelfde te doen.

Advertisement

Door vergelijkbare programma's in elke gemeenschap te activeren, worden solidariteit en de positieve impact op het verbeteren van de levenskwaliteit van veel mensen uitgebreid, waardoor concrete oplossingen en vooral hoop worden gegeven!

Source:

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt