De buurvrouw vraagt ​​haar elke dag om haar dochter naar school te begeleiden: "Hoe kan ik nee tegen haar zeggen?"

Janine image
door Janine

19 April 2022

De buurvrouw vraagt ​​haar elke dag om haar dochter naar school te begeleiden: "Hoe kan ik nee tegen haar zeggen?"
Advertisement

Gunsten tussen goede buren worden, indien mogelijk, altijd met plezier gedaan, maar dat betekent niet dat je moet profiteren van de beschikbaarheid van iemand anders. Een moeder vroeg een groep andere moeders online om advies over een gevoelig probleem met haar buurvrouw. De vrouw bracht de dochter van de buren vaak naar school - een gunst die ze altijd met plezier deed, totdat de gunst routine werd. Bovendien was het meisje nooit klaar op de afgesproken tijd.

Kortom, hoe kun je nee zeggen als mensen gaan profiteren van de te grote beschikbaarheid die we ze bieden?

via Wales online

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Een moeder stortte al haar frustratie in een online groep van andere ouders, op zoek naar steun en advies. De vrouw legde uit dat ze vaak de dochter van de buurvrouw naar school vergezelde, omdat ze haar vaak om deze gunst vroeg. Hoe zeg je nee als iemand je om zoiets vraagt? Zolang het zeldzame uitzonderingen zijn, is er geen probleem, maar wanneer je profiteert van de beschikbaarheid van anderen, wordt het wel een probleem. De moeder vertelde over een van de vele episodes met haar buurvrouw:

"Ze sms'te me gisterochtend met de vraag of ik Jenny naar school wilde brengen. Ik zag haar bericht niet meteen, maar ik antwoordde binnen 10 minuten, zei ja en zei dat ik haar om 8.30 uur zou bellen. Om 8.30 deed mijn buurvrouw de deur praktisch nog niet aangekleed open, zeggend dat haar dochter nog niet klaar was en dat ze mijn bericht niet had gezien (waarom heeft ze niet gecontroleerd?!) ".

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Een zeer respectloos gedrag van de buurvrouw, blijkbaar ingegeven door puur en eenvoudig egoïsme. De vrouw vertelde: "Vroeger vertelde ze me dat Jenny een hekel heeft aan wandelen. Jenny vertelde me in plaats daarvan dat ze graag wandelt en dat het haar moeder is die een hekel heeft aan wandelen! (Het is letterlijk zeven minuten lopen naar school!)".

Heel jammer, ook omdat de vrouw vertelde dat de wandeling naar school praktisch de enige tijd is die ze met haar kinderen kan doorbrengen zonder gsm, tv of huiswerk. Het is voor een ouder niet gemakkelijk om een ​​balans te vinden tussen verplichtingen, werk en kinderen, en in ieder geval in die eerste minuten van de ochtend wil de vrouw in goede harmonie blijven met haar kinderen.

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Deze moeder wil echter een goede relatie met haar buurvrouw behouden, dus vroeg ze andere moeders om advies over hoe ze beleefd nee kan zeggen. Ze zou graag alleen bereikbaar zijn voor noodgevallen en niet voor elke gelegenheid: "Hoe kan ik dit doen door een relatie te onderhouden die zo waardig is dat we elkaar om hulp kunnen vragen in toekomstige noodgevallen?".

Welk advies zou je deze vrouw geven?

Advertisement