Hij koopt een oud meubel voor slechts $100, en ontdekt vervolgens een geheime la en een echte schat (+ VIDEO)

door Janine

12 Mei 2022

Hij koopt een oud meubel voor slechts $100, en ontdekt vervolgens een geheime la en een echte schat (+ VIDEO)
Advertisement

Liefhebbers van antieke meubelen, oude relikwieën, snuisterijen, of het nu uit passie of uit nieuwsgierigheid is, de meesten van ons zullen wel eens naar een rommelmarkt zijn geweest. Op zoek naar de juiste gelegenheid of een bepaald object dat misschien verband houdt met een specifieke historische periode waar we bijzonder gepassioneerd over zijn, houden sommigen van ons ervan om rond te neuzen op rommelmarkten en antiekbeurzen. We kunnen voor kostbare objecten komen te staan ​​die veel waarde hebben of echte koopjes waardoor we een uniek en heel bijzonder object in ons huis kunnen hebben.

Iets soortgelijks gebeurde met de hoofdpersoon van dit verhaal die, door een meevaller, een antiek meubel kocht voor slechts 100 dollar. Dit is echter niet wat hem beroemd maakte, maar eerder de ontdekking van een echte schat in dat meubel. Laten we eens kijken waar het om gaat.

via ABCnews

Advertisement

Dit is Emil Knodell, een gepensioneerde man die in Bellville, in Texas, woont en als hobby het kopen en verzamelen van antiek en meubels heeft. Op een dag woonde Emil een verkoop bij van artikelen uit een huis in Missouri City.

Onder de verschillende dingen die op het punt stonden te worden verkocht, was een prachtige antieke ladekast, met drie laden, uit hout gesneden en een marmeren blad. "Zodra ik het zag, - zei Emil - dacht ik dat het geweldig zou staan ​​in mijn eetkamer. Ik slaagde erin om het voor slechts $100 te krijgen. Toen, - vervolgde de zevenenzestigjarige - omdat het erg zwaar was, heb ik hulp gevraagd om het in mijn busje te kunnen laden".

Op dat moment gebeurde er iets onverwachts. Toen de ladekast werd opgetild, begonnen zowel Knodell als zijn assistenten een metaalachtig geluid te horen. Geïntrigeerd bekeken ze de kast van dichterbij en ontdekten nog een half verborgen lade.

Advertisement

Emil Knodell purchased a chest of drawers for $100 last weekend in Missouri City, Tex. — and found a hidden section full...

Pubblicato da New York Daily News su Venerdì 15 maggio 2015

Eenmaal geopend, vond de man een schat. Geld, juwelen, smaragden, diamanten, militaire insignes, verschillende memorabilia en zelfs een haarlok. Een "buit" met een veel hogere waarde dan de 100 dollar die zojuist voor het meubelstuk was betaald. De aankoop was al een koopje geweest, aangezien het een object was dat dateert van rond 1890, en het vinden van al die voorwerpen erin maakte alles nog ongelooflijker.

De la, op het eerste gezicht volledig onzichtbaar, bevatte fragmenten uit de geschiedenis van vele generaties en alles moest worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Je leest het goed. Emil heeft besloten een daad van altruïsme uit te voeren zoals weinigen zouden hebben gedaan. "Ik had de ladekast gekocht, niet de dingen die erin zaten. - verklaarde de man - Alles wat in dat geheime compartiment werd bewaard, moest zo snel mogelijk worden teruggegeven aan de wettige erfgenaam. Ik heb altijd geprobeerd het juiste te doen in mijn leven en ik zou het nooit met mijn geweten overeen kunnen brengen als ik me die kostbare spullen had toegeëigend".

Emil heeft dus de eigenaar opgespoord en alles teruggegeven. Een heel mooi gebaar dat beloond moest worden, maar de goedheid van deze man hield niet op en hij weigerde zelfs de beloning. Knodell had het geluk gehad een schat te vinden, maar hij zag er vanaf. We zijn echter van één ding zeker: zonder enige twijfel en ondanks alles zal hij voor altijd een rijker man zijn dan voorheen. Waarom?

Hij heeft de materiële rijkdom opgegeven, dat is waar, maar moreel gezien is hij zeker een van de rijkste mannen ter wereld. Complimenten aan Emil voor zijn gebaar. Wat zou jij gedaan hebben in zijn plaats?

Advertisement