Na de vernedering op het vliegveld vraagt ​​deze moeder om meer begrip betreft borstvoeding - BekijkDezeVideo.nl
x
Na de vernedering op het vliegveld vraagt…
Ze had altijd al oma willen worden, na 17 jaar is haar droom uitgekomen Bij de sollicitatie vraagt ​​ze om informatie over het loon en ze antwoorden:

Na de vernedering op het vliegveld vraagt ​​deze moeder om meer begrip betreft borstvoeding

23 Mei 2022 • Door Janine
18.898
Advertisement

Na de zwangerschap en de geboorte van de baby breekt de fase van borstvoeding aan. Een bijzondere periode voor elke moeder, niet alleen voor wat het fysiek met zich meebrengt, maar ook voor alle kritiek waaraan vrouwen vaak worden blootgesteld. Niet iedereen accepteert het namelijk om een ​​moeder te zien terwijl ze haar baby in het openbaar borstvoeding geeft en we horen hier vaak onaangename episodes over.

De hoofdpersoon van dit verhaal weet er alles van. Emily Calandrelli is een lucht- en ruimtevaartingenieur, tv-presentatrice en moeder van twee kinderen die een paar dagen geleden centraal stond in een verhaal over borstvoeding. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.


Emily kreeg ongeveer 10 weken geleden haar tweede baby en na haar zwangerschapsverlof ging ze weer aan het werk en ondernam ze haar eerste reis. Hiervoor moest ze het vliegtuig nemen.

Wat er is gebeurd? Omdat ze de baby niet bij zich had, moest de vrouw haar melk kolven om de dagelijkse productie van moedermelk niet te stoppen. Om het niet weg te gooien, bedacht ze om alles mee te nemen wat ze nodig had om het te bewaren, inclusief twee zakjes gel om in te vriezen en handig om de melk vers te houden. Toen ze bij de controles kwam, ging er echter iets niet zoals het zou moeten.

Twee agenten van de Transport Security Administration (TSA) blokkeerden haar en vroegen haar waar die twee verpakkingen ijsgel voor waren. De vrouw legde alles uit en verklaarde dat het ijs werd gebruikt voor het bewaren van de melk tijdens de reis. Omdat de ene bevroren was en de andere niet, omdat het later zou dienen, waren de agenten onverbiddelijk en zeiden ze dat ze het moest weggooien.

"Ze vertelden me dat ik het niet mee mocht nemen omdat het niet vast was, maar vloeibaar. - vertelde de vrouw op sociale media - ik vroeg toen om met een van hun bazen te praten. Deze werd onmiddellijk geroepen en vertelde me hetzelfde als zijn ondergeschikten. Ze vroegen me meerdere keren waar de baby was en toen ik aangaf dat ik alleen reisde, zeiden ze me dat het met de baby gemakkelijker zou zijn geweest, zodat ik geen melk hoefde te kolven, het bewaren en het ijs zou dan niet nodig zijn geweest”.

Emily vroeg om met een ​​vrouwelijke agent te spreken, maar dat werd geweigerd en ze moest het proces van het bewaren van de melk aan drie mannen uitleggen. "Ik vertelde hen dat het pijn doet om de normale productie van moedermelk te stoppen, het was allemaal heel gênant. Ik had ook mijn eerste bericht over de kwestie verwijderd, maar toen besloot ik het openbaar te maken."

Het is onmogelijk dat soortgelijke gevallen met betrekking tot borstvoeding nog steeds voorkomen en dat een vrouw niet het recht heeft om te doen wat zij het beste acht voor zichzelf, haar baby en haar gezondheid. De agenten begrepen het belang van het kolven voor een kwestie van lichamelijk welzijn niet.

Advertisement

Hoewel het probleem in eerste instantie alleen de onmogelijkheid leek te zijn om het ijs in vloeibare toestand aan boord te brengen, realiseerde Emily zich dat er meer was. Allereerst en uit vervolgonderzoeken is gebleken dat het toegestaan ​​is om alles wat met gezondheid te maken heeft mee te nemen in het vliegtuig. "Buiten dit echter - vervolgde de vrouw - is wat me van streek maakt, de onwetendheid over het onderwerp borstvoeding. Er zijn nog te veel mensen die deze praktijk nog steeds ongemakkelijk vinden en verborgen willen houden, maar zo is het niet".

Veel andere vrouwen hebben in reacties op de post van deze moeder evenveel negatieve ervaringen verteld, vooral op het vliegveld. Als de agenten in kwestie een betere kennis van het onderwerp hadden gehad, zou een situatie als de zojuist beschreven niet zijn ontstaan.

Het is een kleine moeite om mensen te leren, te informeren en dergelijke scènes te vermijden, waarvan we zeker weten dat ze niet prettig zijn voor de hoofdrolspelers, denk je ook niet?

Tags: KinderenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt