Agenten vinden en redden een op straat achtergelaten pasgeboren baby: de moeder is gearresteerd (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

28 Mei 2022

Agenten vinden en redden een op straat achtergelaten pasgeboren baby: de moeder is gearresteerd (+ VIDEO)
Advertisement

Het lijkt absurd dat een moeder haar pasgeboren baby op straat zou kunnen achterlaten, maar zulke gevallen zijn niet zo zeldzaam. Een moeder kan verschillende redenen hebben om haar kind in de steek te laten, misschien niet erg acceptabel, maar nog steeds reëel en meestal verbonden aan economische en sociale problemen. In plaats van te oordelen, moeten we proberen deze redenen te begrijpen en alle nodige ondersteuning bieden. Het lijdt echter geen twijfel dat het achterlaten van een pasgeborene op straat betekent hem aan een bijna zeker treurig lot over te laten en dit kan natuurlijk nooit worden gerechtvaardigd. Gelukkig werd de baby, hoofdpersoon van dit verhaal, op tijd gered door een team van wetshandhavers, gealarmeerd door een passerende vrachtwagenchauffeur.

via Facebook / Guardia Civil

Advertisement
Facebook / Guardia Civil

Facebook / Guardia Civil

Volgens berichten in de lokale media werd een pasgeboren baby op straat achtergelaten door de moeder, die beviel in een vervallen huis niet ver van de plaats waar het kind werd gevonden. Het dramatische verhaal vond plaats in San Isidro, een stad in Alicante, in Spanje, tijdens de warmste uren van de dag. Een vrachtwagenchauffeur sloeg alarm bij de lokale politie en werd geconfronteerd met een tafereel dat ronduit bijzonder en verontrustend was: een vrouw liep langs de weg met een bundeltje in haar armen en haar benen waren besmeurd met bloed. De vrachtwagenchauffeur voelde al snel dat er iets mis was, vooral nadat hij "een kleine ledemaat van wat leek op dat van een kind" uit die bundel zag komen.

Een patrouille van de politie van Almoradí haastte zich onmiddellijk naar de plek, maar trof alleen de moeder en de vrachtwagenchauffeur aan. De vrouw beweerde dat ze nooit was bevallen en ontkende een dergelijke beschuldiging. Gelukkig namen de agenten geen genoegen met deze verklaringen en lieten zich naar het vervallen huis brengen waar de vrouw vermoedelijk kort daarvoor was bevallen. Hier had de vrouw het bundeltje op de grond achtergelaten: de pasgeborene lag er nog, levend en met de navelstreng nog intact.

Advertisement

Duras declaraciones de nuestros compañeros de Alicante que rescataron a un recién nacido abandonado por su madre justo después de dar a luz. La madre ya ha sido detenida y el juzgado ha decretado su ingreso en prisión. El bebé continúa ingresado en unidad de neonatos, donde el personal que le atiende le ha puesto el nombre de Noa. #AllíDondeNosNecesites #Llama062 #guardiacivil

Pubblicato da Guardia Civil su Lunedì 23 maggio 2022

De agenten riepen meteen om hulp, die de pasgeborene voor alle controles naar het ziekenhuis brachten. Het goede nieuws is dat de kleine in goede gezondheid verkeert en onder de zorg en het toezicht van ervaren artsen staat: "We hebben vernomen dat het kind stabiel is en dat was de grootste vreugde die we konden ontvangen", verklaarde een van de politieagenten die tussenbeide kwam bij de redding glimlachend.

Op zo'n warme dag had het lot van deze pasgeborene tragisch kunnen zijn, maar dankzij het snelle ingrijpen van een voorbijganger en de politie liep alles goed af. De politie ging vervolgens over tot de arrestatie van de moeder, die werd beschuldigd van het achterlaten van een minderjarige.

Advertisement