Baby achtergelaten in plastic zak, bij toeval gered: hij zal genoemd worden naar de politieagent die hem heeft gered (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

07 Oktober 2022

Baby achtergelaten in plastic zak, bij toeval gered: hij zal genoemd worden naar de politieagent die hem heeft gered (+ VIDEO)
Advertisement

Als we verhalen lezen over wanhopige moeders en in de steek gelaten kinderen, is dit altijd hartverscheurend. De eerste gedachte gaat natuurlijk naar het kind en zijn gezondheid: wanneer wanhopige gebaren worden gemaakt, zoals het achterlaten van een pasgeborene op straat, wordt misschien het risico onderschat om het kind bloot te stellen aan de gevaren van de wereld. Hoeveel veiliger zou het zijn om de baby bijvoorbeeld in een ziekenhuis achter te laten? Toch dwingen veel moeilijke situaties sommige vrouwen om voor extreme oplossingen te kiezen. Het verhaal dat we je vandaag vertellen, had gelukkig een goed einde.

via Youtube / Telesud Trapani

Advertisement

Neonato abbandonato in un sacchetto in aperta campagna. Trasportato in Ospedale dai Carabinieri del Comando Provinciale di Trapani.

Pubblicato da Castelvetranonews.it su Martedì 4 ottobre 2022

In een Italiaanse stad in Trapani, op Sicilië, werd een baby levend en wel gevonden in een plastic zak langs een onverharde landweg. De ontdekking van het jongetje vond plaats door een plaatselijke boer die op weg was om zijn land te bewerken. De baby leefde en de man sloeg onmiddellijk alarm door de politie te bellen, die zo snel mogelijk een patrouille ter plaatse stuurde. De toevallige passage van de man door die rustige straat was fundamenteel: wie weet wat er was gebeurd als hij later was geweest of als hij had besloten die dag niet te gaan...

De pasgeborene werd met spoed naar het ziekenhuis in Trapani gebracht, waar artsen hem buiten levensgevaar verklaarden. De naam die voor de kleine werd gekozen, kon alleen Francesco zijn, ter ere van de heilige van Assisi, aangezien de ontdekking plaatsvond op de dag van Sint Franciscus, op 4 oktober, en ook als een eerbetoon aan de politieagent die hem voor het eerst in zijn armen hield. 

Advertisement

De reddingswerkers die ter plaatse kwamen, Veronica Catalano en Piero Cialona, ​​waren erg onder de indruk van het incident en vertelden het verhaal met de volgende woorden: “Ze waarschuwden ons met een telefoontje dat er een achtergelaten baby was, bovendien op een paar meter van onze centrale. De navelstreng zat er nog aan. Toen we aankwamen was het in een plastic zak gewikkeld, de vrouw die ons waarschuwde had hem in dekens gewikkeld. Hij leek het nog steeds koud te hebben, dus we stopten hem in een speciale deken die gebruikt wordt om op te warmen. Hij leek in orde, zijn luchtwegen waren vrij. Het was een heftige ervaring, laten we hopen dat nu alles zo goed mogelijk verloopt”.

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Velen zullen denken dat er tegenwoordig veel manieren zijn om te bevallen en het kind in goede handen achter te laten terwijl het in volledige anonimiteit blijft, maar het is niet de eerste of de laatste keer dat we hierover horen. Het belangrijkste is dat de baby gezond is en een leven vol dromen en ontdekkingen voor zich heeft.

Advertisement