Op 7-jarige leeftijd redt hij het leven van een 3-jarige jongen die in het zwembad dreigde te verdrinken

Janine

27 Augustus 2022

Op 7-jarige leeftijd redt hij het leven van een 3-jarige jongen die in het zwembad dreigde te verdrinken
Advertisement

Het zwembad is een zeer geliefde plek voor jong en oud: je kunt er heerlijk zonnen of afkoelen door een duik te nemen en kinderen vinden het heerlijk om in het water te spelen. Maar net als de zee is ook deze plek vol gevaren, vooral voor de kleintjes die altijd onder het toeziend oog van volwassenen moeten worden gehouden om tragische ongelukken te voorkomen. Een duidelijk voorbeeld hiervan - gelukkig met een goed einde - is de recente episode die plaatsvond in de Verenigde Staten, in Californië, bij de zwembaden van de WestLake Apartments in Sacramento.

via Worldtimetodays

Advertisement

De kleine Massiah Browne, 7 jaar, zag een kind in nood op de bodem van het zwembad: zonder ook maar een moment te aarzelen, haastte Massiah zich onmiddellijk naar Savannah Martinborough, een 9-jarig familielid. Beide kinderen kwamen in actie om het kind te helpen dat op het punt stond te verdrinken. "Ik heb nog nooit iemand zo onder water gezien totdat Massiah me kwam roepen en me vertelde dat er een kind op de bodem van het zwembad lag", vertelde het jonge meisje aan de media.

Massiah legde uit dat hij de driejarige zag "alsof hij vast zat" terwijl hij in het zwembad zonk. "Met grote moed en snelheid greep Massiah zijn arm en bracht hem onmiddellijk naar de oppervlakte", zei Savannah.

In de tussentijd kwamen enkele medewerkers van het zwembad, experts in cardiopulmonale reanimatietraining, tussenbeide. Ze haastten zich om het kind te helpen, terwijl de brandweer van Sacramento ook aan kwam snellen om aanvullende medische hulp te bieden. De snelheid van Massiah zorgde ervoor dat de driejarige het ziekenhuis bereikte en normaal en onafhankelijk ademde.

De kleine Massiah is een echte "vis": hij houdt van zwemmen sinds zijn allereerste levensjaren en begreep daarom meteen dat er iets mis was met dat driejarige kind, omdat hij nog nooit iemand zo in het water had zien reageren. Hij zei tegen de media dat ze hem niet als een held moesten beschouwen "Maar mijn moeder zegt constant van wel!", merkte hij op. En daar kunnen we het alleen maar mee eens zijn!

Advertisement