Lerares voelt zich niet lekker in de klas, maar haar 6-jarige leerlingen raken niet van streek en roepen om hulp (+ VIDEO)

Janine

23 Juli 2022

Lerares voelt zich niet lekker in de klas, maar haar 6-jarige leerlingen raken niet van streek en roepen om hulp (+ VIDEO)
Advertisement

Geconfronteerd met sommige situaties van noodzaak en urgentie, moet je weten hoe je kalm kunt blijven en koelbloedig kunt handelen, zonder in paniek te raken. Je zou daarom zeggen dat 6-jarigen nauwelijks in staat zouden zijn om met zo'n situatie om te gaan, maar we moeten allemaal van gedachten veranderen als we het verhaal lezen van de jonge leerlingen van de "Cedar Hill Elementary" van Ardmore, in Alabama (VS), die hun juf Tracy Hodges hebben gered, het slachtoffer van een plotselinge malaise in de klas. De kleine "helden" riepen om hulp, door meteen in te grijpen.

via Youtube / WUSA9

Advertisement

YouTube screenshot

Tracy Hodges geeft al 28 jaar les op Cedar Hill Elementary in Ardmore, maar er is haar nooit iets onaangenaams overkomen tijdens de les. Zonder waarschuwing voelde de vrouw zich echter onwel: eerst begon haar zicht wazig te worden en geleidelijk had ze geen kracht meer. Binnen enkele minuten viel ze van haar stoel, zonder energie en viel flauw. Onder die omstandigheden gezien worden door haar kleine leerlingen was het laatste wat ze wilde, maar ze wist ook dat de kinderen om hulp zouden moeten roepen. “Ik vond het heel eng”, zei de lerares, "omdat ik wist dat de kinderen iets hadden gezien dat ze waarschijnlijk niet moesten zien. Maar ik zou niet weten hoe ik mezelf anders had kunnen redden."

"Mevrouw Hodges beefde en we dachten dat ze een grapje maakte," zei Dalton Widener, een 6-jarige leerling, "Toen viel ze van haar stoel en stootte haar hoofd." Gelukkig kwamen de kinderen meteen in actie: een kleine groep bleef bij haar om op de juf te passen, terwijl een andere groep zich haastte om de juf in de klas ernaast en de schoolverpleegster te waarschuwen.

YouTube screenshot

Dankzij de tussenkomst van de kinderen werd mevrouw Hodges met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar ze de diagnose epileptische aanval en, alsof dat nog niet genoeg was, Covid-19 kreeg, waarvan ze eerder geen symptomen had ervaren. Na de periode van quarantaine kon de juf weer terug naar de klas en haar kleine helden knuffelen. Haar grootste spijt is dat haar leerlingen getuige moesten zijn van zo'n angstaanjagende gebeurtenis, dus werd er een manier gevonden om de aandacht te vestigen op de heldhaftige daad van de kinderen: alle leerlingen van Tracy werden tijdens een schoolvergadering geëerd met een certificaat en een medaille voor hun heldhaftigheid!

Advertisement

Tracy is ervan overtuigd dat haar leerlingen haar leven hebben gered en dat ze, ondanks de aanvankelijke angst, besefte dat ze op het juiste moment op de juiste plaats was, want als ze thuis was geweest, zou er niemand aanwezig zijn geweest om haar te helpen. Natuurlijk waren alle kleintjes erg blij om erkenning te krijgen voor hun moed, maar ze waren nog blijer toen ze ontdekten dat het weer goed ging met de juf. Complimenten voor hen!

Advertisement