x
Moeder eet maar één maaltijd per dag…
Na 7 miskramen bevalt ze eindelijk van een prachtige baby: Moeder vraagt ​​schoonmoeder om haar baby te geven om hem borstvoeding te geven: de vrouw weigert en ze krijgen ruzie

Moeder eet maar één maaltijd per dag om haar 3 kinderen te onderhouden en de rekeningen te betalen

18 Juni 2022 • Door Janine
1.889
Advertisement

Hoe is het mogelijk dat meerdere gezinnen tegenwoordig plotseling in armoede zijn verzeild, en zelfs gedwongen zijn om overdag maaltijden over te slaan? Helaas is het de ernstige consequentie van een economisch beleid dat probeert de schulden op de schouders van burgers te herstellen: de prijzen van voedselproducten stijgen samen met de kosten van rekeningen, en worden voor iedereen een onhoudbare kostenpost. Claire Pulfrey is een 38-jarige alleenstaande moeder die in zulke erbarmelijke omstandigheden leeft dat ze de lunch en het ontbijt heeft opgegeven om haar drie kinderen te voeden. Haar verhaal geeft een stem aan dat van vele andere ouders uit Engeland en daarbuiten, gedwongen om ongekende offers te brengen om hun rekeningen en huur te kunnen blijven betalen.


A mum-of-three has told how she has eaten only one meal a day for the last two months so her own sons don’t go hungry...

Pubblicato da North Wales Live su Giovedì 2 giugno 2022

Als ze vroeger 10 pond per week aan elektriciteit uitgaf, moet Claire nu meer dan het dubbele betalen, 25 pond per week. Daarnaast heeft de prijsstijging ook een spaak in het wiel gestoken, waardoor ze gedwongen is belangrijke opofferingen te doen. Om haar drie kinderen te voeden - 17, 9 en 7 jaar - moest deze moeder maaltijden overslaan. In het begin was het alleen het ontbijt, maar toen moest ze, na de stijging van de energierekening, ook de lunch opgeven. In de loop van twee maanden bleef Claire maar één keer per dag eten. Als de voedselprijzen niet elke dag stijgen, kan ze misschien de eindjes aan elkaar knopen, maar in de huidige situatie ziet Claire geen andere keuze dan zichzelf overdag vaste maaltijden te onthouden.

"In het begin werd ik erg lui en voelde ik me moe, maar nu denk ik dat mijn lichaam eraan gewend is geraakt," zei Claire, "Het is de geest die de overhand heeft over de materie. Ik probeer door te gaan met dingen om me te helpen de honger te vergeten". Ze voegde eraan toe: "Als ik iets meer heb, kan ik genieten van een broodje, maar dat is zeldzaam. Ik at vroeger een broodje, wat yoghurt, fruit of een zakje chips, maar nu probeer ik weerstand te bieden totdat ik ’s avonds eten klaarmaak voor iedereen”.

Advertisement

Om zo'n ramp op te lossen is gerichte staatsinterventie nodig, bijvoorbeeld door gratis maaltijden uit te delen aan studenten op scholen. Om te studeren heb je de juiste hoeveelheid voedingsstoffen nodig en honger vormt in dit geval een echte "barrière" om te leren. Niemand zou ooit in Claire Pulfrey's toestand mogen verkeren... laten we hopen dat haar situatie snel zal verbeteren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt