Dakloze tiener steelt een portemonnee in een bar: de eigenaar biedt hem zijn hulp aan in plaats van de politie te bellen - BekijkDezeVideo.nl
x
Dakloze tiener steelt een portemonnee…
Moeder vraagt ​​om de rekening in een restaurant, maar ontdekt dat een onbekende voor haar heeft betaald Ze koopt een schilderij voor 30 euro op de markt, maar ontdekt dan dat het veel meer waard is

Dakloze tiener steelt een portemonnee in een bar: de eigenaar biedt hem zijn hulp aan in plaats van de politie te bellen

15 Juni 2022 • Door Janine
5.929
Advertisement

Te veel mensen zitten tegenwoordig aan de grond en vinden geen andere oplossing dan te stelen, alleen maar om iets te eten te krijgen. Het gaat om overleven, maar zoiets kunnen we zeker niet rechtvaardigen: stelen is niet de oplossing. De eigenaar van een café, Jimmy Gilleece, bevond zich in een onaangename situatie nadat een klant van hem haar portemonnee verloor in zijn restaurant. Die portemonnee bevatte een belangrijke herinnering voor de cliënt en Jimmy beloofde haar dat ze die terug zou krijgen. Tijdens dit kleine avontuur vond de eigenaar van de bar niet alleen "de dief", maar deed hem ook een ongelooflijk aanbod om hem te laten stoppen met stelen.


"I could tell he wasn’t a criminal. He was just somebody who needed a little help," said owner Jimmy Gilleece about 17-year-old River Prather.

Pubblicato da Sharing is Caring su Domenica 5 giugno 2022

De verloren portemonnee van de vrouw bevatte een onvervangbare en zeer dierbare herinnering voor haar: de trouwring. Jimmy wilde zijn best doen om het te vinden en terug te geven aan zijn cliënt, dus keek hij urenlang naar beelden van zijn beveiligingscamera totdat hij het exacte moment vond waarop ze haar portemonnee verloor. De cliënt had hem op een bankje net buiten zijn café achtergelaten en kort daarna was hij meegenomen door een jongen. Jimmy wist nu op wie hij moest "jagen".

Toen de jongen eenmaal was opgespoord, ontdekte Jimmy dat het een extreem geval was: de 17-jarige jongen was een dakloze die ontsnapt was van zijn familie; hij leefde op straat en kon zich zo goed mogelijk redden. Zijn situatie was beslist hopeloos en hij gaf zelf toe de portemonnee te hebben gezien, het geld te hebben meegenomen en de rest in een nabijgelegen kanaal te hebben gegooid.

Die jongen, River Prather, was geen crimineel, hij was gewoon iemand die echt hulp nodig had omdat de samenleving en zijn familie hem de rug hadden toegekeerd: "Hij woonde in het bos, en hij was daar ook toen het 30 graden was en hij had twee dagen niets gegeten. Ik wist dat hij geen crimineel was. Hij was gewoon iemand die hulp nodig had”, zei Jimmy.

Advertisement

De meeste mensen zouden misschien de politie hebben gebeld, maar Jimmy besloot iets beters te doen: hij verwelkomde hem in zijn huis en veranderde zijn leven. Maar eerst hield hij zich aan zijn belofte aan zijn cliënt en zette hij een team van duikers in actie die grondig het gebied afzochten waar de portemonnee had moeten zijn. Uiteindelijk vonden ze hem. Onnodig te zeggen dat de vrouw heel blij was.

Verhalen met een gelukkig einde zoals deze lees je niet elke dag en daarom moeten we het koesteren. Anderen helpen is een manier om jezelf te helpen en vrede te hebben met de wereld - we zouden moeten proberen het vaker te doen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt