"Ik ben 15 jaar getrouwd en ik wil geen kinderen": vrouw onthult de redenen voor haar keuze - BekijkDezeVideo.nl
x
"Ik ben 15 jaar getrouwd en ik wil geen…
Bruidsmeisje vertelt hoeveel de reis en het vrijgezellenfeest voor haar vriendin heeft gekost Passagier verhindert een moeder om de stoel achterover te leunen tijdens 7 uur durende vlucht: dit zorgt voor ophef

"Ik ben 15 jaar getrouwd en ik wil geen kinderen": vrouw onthult de redenen voor haar keuze

14 Juni 2022 • Door Janine
4.891
Advertisement

De beslissing om wel of geen kinderen te krijgen roept altijd veel vragen op. We zijn gewend te denken dat als twee mensen ervoor kiezen om samen te leven en een gezin te stichten, ze noodzakelijkerwijs kinderen moeten hebben, maar dit is niet altijd het geval. Er zijn echtgenoten die liever alleen zijn en besluiten dat ze nooit kinderen in huis zullen hebben. Een optie die ervoor kan zorgen dat men zijn neus ophaalt en kritiek heeft op “gemiste” ouders.

Een beetje zoals wat er is gebeurd met de vrouw waarover we je gaan vertellen. Zij, 15 jaar getrouwd met haar man, heeft altijd verklaard geen kinderen te willen en heeft ook de redenen hiervoor gegeven. Laten we eens kijken welke dat zijn.


De hoofdpersoon van het verhaal is Jenn Lyles. Ze was 15 jaar gelukkig getrouwd met haar man en in onderling overleg met hem besloot ze dat ze nooit kinderen zouden krijgen. De redenen? Jenn en haar man hebben er 4 heel geldige, althans voor hen en hun levensstijl. Moe van het ontvangen van kritiek en altijd en alleen lezend over mensen die ouders worden en niet door de samenleving te worden "geaccepteerd", plaatste de vrouw een video op TikTok waarin ze vertelt over haar situatie.

In de beelden vertelt Jenn wat haar en haar partner drijft om kinderen op te geven en legt ze uit waarom ze daar blij mee is. Allereerst is het een kwestie van vrijheid. Zonder kinderen heeft een paar geen beperkingen en is het vrij om te reizen en de wereld te ontdekken. Kinderen, zoals ze zelf zegt, belemmeren hen hierin een beetje, zoals bijvoorbeeld vanwege de timing die verband houdt met de schoolperiode.

De tweede reden voor deze keuze betreft geld. Zonder kinderen hebben zij en haar man meer geld om in zichzelf te investeren, om samen een leuke tijd te hebben, om te reizen en om te doen wat ze willen.

Drie: ze kunnen uitslapen. Ja, het is ook belangrijk voor Jenn om haar slaapuren te verlengen, wat niet mogelijk zou zijn met een kind. "Zaterdag kunnen we uitslapen - bekent de vrouw - zonder de gedachte om naar een voetbalveld te moeten”.

De vierde en laatste motivatie heeft te maken met werk. "Zonder kinderen kan ik me 100% op mijn carrière concentreren - zegt Jenn - Ook degenen met kinderen kunnen het, maar de afleiding is groter". Kortom een ​​weg die zij en haar man hebben afgelegd en die in de loop der jaren heeft geleid tot een steeds solider en geworteld besluit. Ondanks alles ontbrak kritiek op het paar niet en velen vonden Jenn egoïstisch.

Advertisement

Veel gebruikers die de post hebben gezien, waren van deze mening, terwijl anderen de kant van de vrouw hebben gekozen. Deze laatsten vertelden hoe ook zij ervoor hebben gekozen om geen kinderen te krijgen en hoe gelukkig ze zijn. Eén opmerking in het bijzonder stelt: "Het leven is van mij en ik besteed het zoals ik wil" - en dit is misschien wat Jenn wilde zeggen met haar video.

Ieder van ons kan, realistisch gezien, beslissen wat hij wil en handelen zoals hij dat nodig acht. Opmerkingen, kritiek, meningsverschillen van anderen zijn persoonlijke meningen die al dan niet worden gehoord door de direct betrokkenen.

Wat denk jij ervan?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt