x
Ze bekritiseren haar omdat ze geen kinderen…
Lerares geeft geen huiswerk: Politieagent neemt kind mee naar huis dat alleen rondzwierf en ontdekt dat hij een lege koelkast had: hij doet de boodschappen voor zijn familie

Ze bekritiseren haar omdat ze geen kinderen wil: vrouw legt de redenen voor haar keuze uit

22 Juni 2022 • Door Janine
1.062
Advertisement

De keuze om al dan niet een kind te krijgen is een persoonlijke en onbetwistbare zaak. Wat de reden ook is, een alleenstaande of een stel mag beslissen wat goed is om te doen, en als je besluit geen baby te krijgen, mag niemand daar over oordelen. Helaas gebeurt vaak het tegenovergestelde en velen, vooral vrouwen, worden egoïstisch genoemd en worden bekritiseerd omdat ze ervoor hebben gekozen geen ouders te zijn.

Een omstandigheid waarin de vrouw waarover we je gaan vertellen, zichzelf bevond, die, om haar positie te verduidelijken, besloot een video op te nemen en deze op sociale media plaatste. Laten we eens kijken wat ze bekende.


De hoofdpersoon van het verhaal heet Maria en ze werd beroemd onder Tik Tok-gebruikers door het plaatsen van een video waarin ze vertelt over de vele redenen waarom ze ervoor heeft gekozen om geen kinderen te krijgen. Na kritiek en beschuldigingen te hebben ontvangen voor de keuze om geen moeder te worden, heeft Maria besloten te reageren met een lijst van redenen die voor haar essentieel zijn. Laten we eens kijken.

Allereerst: "Ik wil geen kinderen omdat ik dat niet wil" - een uitspraak die definitief klinkt en die iedereen, ook zij, kan doen zonder mitsen en maren. Zoals elk denkend individu is iedereen vrij om de weg te bewandelen die het beste bij zichzelf past en de mensen om hen heen kunnen natuurlijk ingrijpen met advies en meningen, maar weten dat er al dan niet naar hen wordt geluisterd.

Maria's tweede reden heeft te maken met de zwangerschap zelf. "Een baby verwachten, brengt een verandering in het lichaam met zich mee waar ik me niet klaar voor voel" - bang voor hoeveel het lichaam zou kunnen veranderen in de 9 maanden van de zwangerschap, experimenteert het meisje dit liever niet op zichzelf.

Naast deze en andere aspecten die met het lichaam te maken hebben, is Maria ook bang om niet de juiste persoon te zijn om een ​​kind te baren en van hem te houden zoals hij verdient. "Ik hou van kinderen en ik ben een goede tante, maar ik wil er zelf geen" - bekende ze opnieuw in de video. En dan, in welke wereld is een kind dat nu wordt geboren, voorbestemd om te leven? Een vraag die veel toekomstige ouders zichzelf stellen en die hen er in veel gevallen van doet afzien, zoals ook voor haar gold.

De zojuist genoemde zijn slechts enkele van de redenen die de vrouw heeft geanalyseerd en waar veel gebruikers opmerkingen over hebben gemaakt. Velen zullen het niet met haar eens zijn en haar bekritiseren, anderen daarentegen steunen haar stelling en versterken deze. Een gebruiker zegt bijvoorbeeld: "Het is absurd dat een vrouw zich ook vandaag nog moet verantwoorden als ze besluit geen moeder te worden. Iedereen heeft het recht om de keuze te maken die ze willen". Een ander schrijft: "Om nog maar te zwijgen over je carrière. Weet je wat er gebeurt met zwangere vrouwen? Ze moeten stoppen, of minder gaan werken, of van baan veranderen en iets minder stressvols doen" - en nogmaals - "Als moeder kan ik je vertellen dat de eerste motivatie genoeg zou zijn geweest. Je wilt geen kinderen en dat is voldoende."

Advertisement

Een koor van mensen die, als ouders of niet, niet geloven dat het voor anderen mogelijk is om persoonlijke keuzes aan te vechten. Iets wat voor alles zou moeten gelden, vooral als het gaat om kinderen en even belangrijke beslissingen.

Wat vind jij ervan?

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt