Moe van de verrassingsbezoeken van haar schoonmoeder, heeft ze een hek geïnstalleerd bij de ingang van de oprit

Janine image
door Janine

20 Juni 2022

Moe van de verrassingsbezoeken van haar schoonmoeder, heeft ze een hek geïnstalleerd bij de ingang van de oprit
Advertisement

Er wordt gezegd dat wanneer je trouwt, je ermee instemt ook deel uit te maken van de familie van je echtgenoot. Hoewel die verklaring misschien vreemd en overdreven klinkt, omdat het suggereert dat je geen andere keus hebt dan de onvoorziene onzin van de andere familie te verdragen, zit er een kern van waarheid in. Terwijl sommige schoonouders de beste tweede familie worden en vreugde en vervulling brengen, blijken anderen een doorn in het oog waar geen remedie voor is.

Dit is het geval van een vrouw die onlangs haar verhaal deelde op het forum van Mumsnet.

via MumsNet

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

De auteur van het verhaal legde uit dat haar schoonmoeder aan de andere kant van de stad woont en de neiging heeft om zonder waarschuwing en zonder uitnodiging voor de deur te staan. Meestal verschijnt de vrouw op werkdagen rond 8.15 uur 's ochtends, wanneer haar zoon - en echtgenoot van de hoofdpersoon - om 8.30 uur begint te werken.

In de familie van de man is het normaal om de huizen van anderen te bezoeken die allemaal in dezelfde buurt wonen, maar ze houdt niet zo van verrassingsbezoeken. "Omdat ik een zeer gereserveerd en nogal introvert persoon ben, heb ik tijd nodig om mezelf mentaal voor te bereiden op een uitgebreid bezoek of socialisatie. Mijn man zei tegen zijn moeder dat ze ons moest bellen of sms'en voordat ze zou komen, maar ze weigerde en antwoordde: ‘”Ik hoeft het niet te vragen, ik ben je moeder!” Onnodig te zeggen dat het niet gelukt is”, zei de vrouw.

Dus liet het stel een enorm hek op de oprit installeren, zoals de schoonmoeder altijd achterom liep en op de ramen van de woonkamer klopte als de twee de voordeur niet open deden. "Afgelopen zomer hadden we gasten die we lang niet hadden gezien en toen kwam zij naar de achterdeur, liep naar binnen en voegde zich bij ons in de woonkamer totdat mijn man haar wenkte om te vertrekken. Ik vind het zo opdringerig, onbeschoft en asociaal, maar het lijkt erop dat ze het niet beseft”, vervolgde de vrouw.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

De jonge vrouw legde uit dat ze de bezoeken van haar schoonmoeder niet kan waarderen omdat ze geen gelijkwaardig gesprek kan voeren. In de loop van haar “gewoonlijke” improvisaties lijkt de vrouw zich te beperken tot ware monologen over haar familietragedies en haar werkproblemen, tot ze in tranen uitbarst. "Als dat gebeurt, zit ik ongemakkelijk en mijn man kijkt op zijn telefoon en negeert haar. Ik kan me eerlijk gezegd niet herinneren dat ze me vroeg hoe het met me gaat of wat er in mijn leven aan de hand is," legde ze uit. Om deze reden, niet wetend hoe de situatie op te lossen, vroeg de vrouw het web om advies.

De gemeenschap heeft veel solidariteit getoond en enkele adviezen gegeven, bijna allemaal op een beleefd gesprek, maar gericht op de schoonmoeder, om de zaak op een beschaafde manier op te lossen. "Wees eerlijk. Zeg haar de volgende keer dat ze je komt bezoeken duidelijk dat je het leuk vindt om tijd voor jezelf te hebben, en leg uit dat je man contact met haar zal opnemen als hij klaar is met werken om een ​​tijdstip te regelen waarop de familie bijeen kan komen. Ze reageert misschien alsof je onbeleefd bent, maar als je beleefd blijft in de manier waarop je het uitlegt, is er niets om je schuldig over te voelen. Het is een gewoonte geworden en ze zou slecht kunnen reageren als je het probeert te stoppen, maar deins niet terug!”, raadde een gebruiker aan.

Hoe zou jij de kwestie oplossen?

Advertisement