Stel met Downsyndroom verovert het internet, zij is succesvol model, hij succesvol ondernemer

door Skip

02 Juli 2022

Stel met Downsyndroom verovert het internet, zij is succesvol model, hij succesvol ondernemer
Advertisement

We hebben allemaal een droom, een doel dat we koste wat kost willen bereiken in het leven. Het is echter niet altijd mogelijk om dat voor elkaar te krijgen. Door omstandigheden, karaktereigenschappen en andere oorzaken. Maar een ding is zeker: zelfs de meest onmogelijk te beklimmen berg is te bedwingen als je de wilskracht ervoor hebt. Dat bewijzen de twee jonge mensen uit het verhaal hieronder.

Deze mensen met het syndroom van Down zijn uiterst beroemd geworden, op het internet en daarbuiten. Door hen is geen enkel vooroordeel meer wat het was en hebben ze beiden hun wensen weten te verwezenlijken. Hieronder lees je wie ze zijn en wat ze hebben gedaan.  

via CBS News

Advertisement

Sofia Jirau en Chris Gonzàlez zijn twee jonge mensen die samen zijn en interessante werkzaamheden verrichten. Zij is een succesvol model, hij is opgeleid om chef te worden en zijn restaurant te openen. Wat is hiet gek aan? Helemaal niets, je kan ze bewonderen om hun eigenzinnigheid en de wilskracht die ze toonden om boven de vooroordelen uit te torenen die kleven aan de verstandelijke beperking die ze hebben. De twee vertonen kenmerken van het Downsyndroom, een aandoening die, volgens stereotiep denken, beperkingen zouden kunnen betekenen voor kinderen en volwassenen. Maar het tegendeel is echter waar.  

Advertisement

De twee geliefden hebben net als veel andere jonge mensen, erg hun best gedaan, energie en hele dagen gespendeerd aan het realiseren van de grootste droom die ze hebben. Sofia is bijvoorbeeld heel beroemd geworden, heeft de voorpagina van vele kranten gehaald, gaat de wereld over voor fotoreportages en is een van de meestgevraagde topmodellen met het syndroom van Down. Een grote mijlpaal van haar, die ze graag deelt met haar vriendje, ondanks dat ze zover van elkaar verwijderd zijn.

Chris, die hetzelfde heeft, ook hij was in staat om zijn aspiraties om te zetten in werkelijkheid. Studeren, rijbewijs halen en een sterrrenrestaurant op wielen beginnen. Een foodtruck met een groot aantal klanten.  

Fotos de recuerdos. Mi novio me hizo sopresa ayer en mi casa

Pubblicato da Sofia Jirau su Mercoledì 27 aprile 2022

Zulke verhalen lezen doet je hart echt heel goed, wordt je levensperspectief er hoopvoller op en wordt je er levenslustiger op. Wanneer je je verslagen voelt, in de put zit en alles om je heen pessimistisch bekijkt, dan kan je aan Sofia en Chris denken en aan vele anderen zoals zij die net als zij altijd maar door zijn gegaan in het leven, strijd hebben geleverd, vooruit kijken zonder het hoofd te laten hangen. En dan uiteindelijk het altijd gewenste resultaat bereikten waar ze recht op hebben.

Je moet ze toch complimenten geven en bedanken voor de lessen in vasthoudendheid en wilskracht.   

Advertisement