Een medewerker van een cafetaria is arm en depressief, maar een klant geeft hem geld voor een auto: "Je hebt me gered"

Janine image
door Janine

10 Juli 2022

Een medewerker van een cafetaria is arm en depressief, maar een klant geeft hem geld voor een auto: "Je hebt me gered"
Advertisement

Heel vaak hebben we de neiging om in onze eigen wereld te leven, kijkend naar wat we missen zonder aandacht te schenken aan het geluk dat we hebben. Een TikToker heeft besloten om deze slechte gewoonte aan te pakken door een verrassing te organiseren voor een willekeurig gekozen onbekende, en alles te documenteren om andere mensen te inspireren en aan te moedigen hetzelfde te doen, uiteraard volgens hun mogelijkheden. In de video zien we dat TikToker Perri Saenz samen met een vriendin een bestelling plaatst bij Starbucks, een bekende Amerikaanse keten van koffiehuizen. In plaats van te bestellen, stelt ze de medewerker echter een vraag.

via TikTok / charlie

Advertisement
TikTok / charlie

TikTok / charlie

"Wat is de droom van je leven?”, vraagt ​​Perri. De barman, wiens naamplaatje de naam "Manny" draagt, antwoordt dat hij een eigen auto probeert te kopen. Perri vraagt ​​hem wat de kosten zijn van de auto die hij graag zou willen hebben en hij antwoordt "1.000 euro".

"Wat is het probleem waar je mee zit?”, vraagt ​​Perri. Op dat moment besluit Manny in vertrouwen te zeggen dat hij een depressie heeft. "Ik heb een depressie waar ik mee worstel", zegt hij. Het meisje wordt getroffen door de eenvoud waarmee de man besluit haar in vertrouwen te nemen en neemt afscheid met een “Misschien zien we elkaar nog ergens”.

Kort daarna is op de beelden te zien dat Perri en haar vriendin naar een winkel gaan om een ​​verrassing voor Manny voor te bereiden: ze kopen een houten kist, een boeket rode rozen en een model van een auto.

Advertisement
TikTok / charlie

TikTok / charlie

De video gaat verder met Perri die terugkomt naar de cafetaria en tegen Manny zegt: "We waren echt geïnspireerd door je verhaal en wilden je iets geven." Vervolgens geeft ze de man het boeket rozen en hij antwoordt met een glimlach: "Heel erg bedankt. Ik heb nog nooit bloemen gekregen."

Dan haalt de jonge vrouw de houten kist tevoorschijn en terwijl ze hem overhandigt, zegt ze tegen de ober: "Er is meer." Manny opent de doos en vindt de modelauto naast enkele bankbiljetten. “Het is duizend euro", zegt Perri, "zodat je de auto kunt kopen die je wilt".

Op dat moment barstte de man in tranen uit en bedankte de jonge vrouw ontroerd en vertrouwde een heel intieme gedachte toe: "Vanmorgen wilde ik er een einde aan maken. Ik wilde niet eens wakker worden". Het meisje moedigde hem aan met heel lieve woorden: "Dit is een teken van God. Hij zegt je dat je hier hoort te zijn en dat er veel van je gehouden wordt. Het licht zal weer op je gezicht schijnen."

TikTok / charlie

TikTok / charlie

De clip ging meteen viraal en verzamelde meer dan 40,6 miljoen views, evenals duizenden reacties vol solidariteit en bewondering voor het altruïstische gebaar. "Je hebt zojuist een leven gered. Vriendelijkheid is de sleutel, jongens", merkte een gebruiker op.

Perri wist deze verrassing in daden om te zetten met de hulp van Charlie Rocket, een influencer die het goede doel van de Dream Machine Foundation runt. Na de donatie van de duizend euro organiseerde de groep een inzamelingsactie om Manny een betere auto te geven dan de auto die hij net had gekocht. De campagne bracht ruim €38.572 op, waarmee het oorspronkelijke doel van €15.000 werd overtroffen.

We kunnen nooit weten wat de persoon die ons net koffie heeft geschonken aan de bar doormaakt, of onze collega die elke dag naast ons zit te werken; iedereen heeft zijn eigen verhaal, bestaande uit gelukkige maar ook zeer droevige momenten, en we moeten altijd onthouden dat ook een klein gebaar een groot verschil kan maken.

Advertisement