Timmerman spaart een heel leven lang en geeft zijn geld aan 33 onbekenden

Janine image
door Janine

18 December 2023

Timmerman spaart een heel leven lang en geeft zijn geld aan 33 onbekenden
Advertisement

We horen vaak dat de dingen die we ons het meest herinneren geen publiekelijke en bekend gemaakte gebaren zijn, maar werken van altruïsme die vanuit het hart worden gedaan. En heel vaak komt het voor dat deze, in stilte en discretie, worden uitgevoerd door de meest bescheiden mensen ter wereld.

Dit is het geval van de man over wie we je gaan vertellen en van wie we 18 jaar na zijn dood het prachtige gebaar willen herdenken dat hij maakte richting 33 jongeren die hem totaal onbekend waren.

Advertisement

Wie was de bescheiden weldoener?

Wie was de bescheiden weldoener?

KCCI/YouTube screenshot

Dale Schroeder was een timmerman uit Iowa die zijn hele leven altijd hard had gewerkt, zonder zich veel te permitteren, maar cent na cent een belangrijk bedrag opzij had gezet. Zijn eenvoudige en sobere bestaan ​​en zijn voortdurend sparen voor de toekomst hadden een heel specifiek doel: minder bedeelde kinderen de kans geven om te studeren.

Onderwijs was altijd van fundamenteel belang geweest voor de man in het leven en hij wilde er alles aan doen om degenen die het schoolgeld niet konden betalen een kans te geven om te studeren. Zo veranderde zijn $3 miljoen de levens van 33 mensen die hij helemaal niet kende en die hij nooit zou hebben ontmoet.

Toen hij nog leefde, werd de taak toegewezen aan zijn advocaat, die met precisie en zonder de zaak openbaar te maken, verantwoordelijk was voor het verdelen van het geld onder jongeren die blijk hadden gegeven van uitstekende talenten, maar de studie niet konden betalen. Het is op dat moment dat de erfenis van de weldoener het overnam, en pas na zijn overlijden.

Advertisement

Wie profiteerde van zijn prachtige gebaar

Wie profiteerde van zijn prachtige gebaar

KCCI/YouTube screenshot

Kira Conrad is een van de mensen die dankzij Dale's altruïsme en vriendelijkheid een beter leven hebben weten te leiden en zichzelf hebben gevestigd als belangrijke professionals op mondiaal niveau. Dit meisje wilde zelf vertellen over het prachtige gebaar dat ze kreeg van een persoon die niet eens wist dat ze bestond, maar die haar een substantieel keerpunt wist te bezorgen. Kira maakte deel uit van een niet bepaald welgestelde familie en had zich al neergelegd bij het idee om niet naar de universiteit te kunnen gaan, maar toen veranderde er iets toen ze de donatie ontving.

Waarom deed Dale dit? Naast de vele motivaties die er te vinden zijn, is er één ding dat dergelijke daden drijft: het goede hart van degenen die ze uitvoeren. En blijkbaar had deze man een enorm hart en oneindige vriendelijkheid. Het enige wat hij in ruil daarvoor van deze 33 “kinderen” zou hebben gewild, was dat zij zijn nagedachtenis levend zouden blijven houden, evenals de liefdadigheidsinstelling die hij had opgericht.

De herinnering aan een bijzonder persoon

Woorden om het gebaar van deze man te beschrijven zullen nooit genoeg zijn, en misschien zijn ze zelfs niet eens nodig. Acties als de zijne, zulke vriendelijkheid en altruïsme kunnen alleen voor zichzelf spreken.

Dale was en zal altijd, ook na vele jaren, een rolmodel zijn om te volgen, een persoon om te onthouden en te bewonderen, en een voorbeeld van hoe je echt een stempel kunt drukken in de hoofden en de harten van mensen.

Advertisement