Meisje verliest melktand in vliegtuig, maar gelukkig regelt de kapitein de situatie met tandenfee

door Skip

04 Juli 2022

Meisje verliest melktand in vliegtuig, maar gelukkig regelt de kapitein de situatie met tandenfee
Advertisement

Een reis maken is altijd iets unieks, niet alleen omdat je op nieuwe plaatsen komt, de wereld ontdekt en meer culturele bagage krijgt, een nieuwe reis ondernemen houdt ook in dat je mensen tegenkomt die je niet kent. Soms weten zij bij ons die lach op het gezicht te toveren; krijgen we dat blijdschapsgevoel dat we zo nodig hadden. Misschien gebeurt dit niet bij iedereen, maar bij het kleine meisje uit dit verhaal wel.

Lena was samen onderweg op reis met de rest van haar gezin toen terwijl ze een tukje deed, ze een melktand verloor. Wanhopig dat ze was dat ze haar tand in het vliegtuig had verloren werd ze geholpen door een uiterst lieve piloot. Hoe heeft hij haar dan precies geholpen?

via ABC News

Advertisement

De kleine 6-jarige Lena was op reis van New York naar Zuid-Carolina toen ze terwijl ze op een stoel in slaap was gevallen een van haar melktanden verloor. Ze had er geen benul van wat er precis gebeurd was, maar had pas door dat ze een gleuf tussen d'r tanden had toen ze al het vliegtuig uit was. Dat het vliegtuig 36 uur vertraging had gehad, dat ze zoveel rondgedoold hadden en moe waren maakte allemaal niet uit: Lena en moeder Lauren Larmon probeerden weer aan boord te gaan van het vliegtuig op zoek naar de verloren tand.

Helaas waren de veiligheidsdeuren gesloten en was het niet meer mogelijk om de tand terug te halen. Lena was hier ontzettend door teleurgesteld, nu was ze er heilig van overtuigd dat de tandenfee boos zou worden op haar. Op dit moment greep echter een bijzonder persoon in.

Advertisement

Josh Duchow piloot van hun vliegtuig stond erbij en keek ernaar. Hij ging naar Lena toe en stelde voor een brief te schrijven naar de tandenfee om de situatie uit te leggen. Josh ging naast haar door zijn knieën en begon te schrijven:"Lieve tandenfee, Lena heeft een tand verloren in het vliegtuig onderweg naar Greenville, of u alstublieft dit briefje aan wilt nemen in plaats van haar tand." 't Is iets heel moois om te doen dit en het stelde Lena gerust en krijgt deze ontzettend ontbaatzuchtige piloot alle lof. Hij had niet hoeven toekijken en kon gewoon huiswaarts keren, maar hij stopte en maakte dit kleine meisje die hij niet kende, helemaal blij.

Een actie zo mooi als deze kon natuurlijk niet onopgemerkt blijven en moeder Lauren maakte toen enkele foto's van het moment en zette die op Facebook. Ze zette er een berichtje bij waar ze een grote dankbetuiging uit aan kapitein Josh voor hetgeen hij heeft gedaan. Wat nog mooier was voor Lena is dat ze een antwoord had gekregen van de tandenfee:"Hoi Lena, het is niet erg hoor dat je je tand verloren hebt in het vliegtuig. Ik ga hem wel halen.

Het verhaal van de tandenfee is een sprookje dat wordt verteld aan de allerkleinsten. Je gaat erdoor dromen en kan je je helemaal uitleven met je fantasie. Wie onder ons heeft er wel niet eens aan de fee gedacht en dat je met haar samen iets deed? Wie heeft er wel niet onder z'n kussen al z'n tandjes bewaard die gedurende je kindertijd zijn uitgevallen?

Min of meer iedereen, maar slechts weinigen kwamen kapitein Josh tegen die erop af ging, troost gaf en een lief schattig briefje schreef. Als je er goed over nadenkt hebben wij eigenlijk ook iets belangrijks van hem gekregen, namelijk een levensles. Hoe belangrijk het is eens iets voor een ander te doen, en dat je met weinig moeite doen iemand heel blij kan maken. 

Advertisement