Hij tankt voor ruim 100 euro aan benzine, maar als hij bij de kassa komt heeft hij geen geld om te betalen: een man komt tussenbeide

Janine image
door Janine

04 Februari 2024

Hij tankt voor ruim 100 euro aan benzine, maar als hij bij de kassa komt heeft hij geen geld om te betalen: een man komt tussenbeide
Advertisement

Het is een vervelende situatie waarin niemand zich zou willen bevinden: naar de kassa gaan om iets te betalen en beseffen dat je daar het geld niet voor hebt... een gênant moment dat velen minstens één keer in hun leven hebben meegemaakt.

Een afleiding, het simpelweg vergeten van de portemonnee, is voldoende om angst en paniek te veroorzaken in de hierboven beschreven context. De mannelijke hoofdpersoon van dit verhaal bevond zich ook in die situatie, maar er vond een gebeurtenis plaats die zo zeldzaam, onverwacht en aangenaam was dat die slechte ervaring in een verrassend positief moment werd omgezet.

Advertisement

Het verhaal van de man

Het verhaal van de man

@Tyson Crawley/Facebook

Tyson Crawley heeft de hele gebeurtenis verteld. De man was 's ochtends vroeg, rond 06.15 uur, naar een benzinestation gegaan om te tanken, waarna hij zichzelf had getrakteerd op een eenvoudig ontbijt.

"Ik had mijn tank volgegooid met benzine en daarna dronk ik aan de bar twee koude koffies", vertelt de man. Toen het tijd was om de rekening te betalen, ontstond het probleem: "de avond ervoor had ik al mijn geld overgemaakt naar een nieuwe bankrekening die ik net had geopend, maar ik had de nieuwe kaart niet meegenomen...", onthulde Tyson.

Op dat moment, terwijl de caissière op betaling wachtte, was de situatie gespannen en ongemakkelijk geworden. De man had daarom geprobeerd te betalen via een andere bankrekening, maar hij kon zich de pincode van deze kaart niet meer herinneren. De seconden gingen onverbiddelijk voorbij, zijn hond begon vanuit zijn auto te blaffen en Tyson moest naar zijn werk. En toen verscheen er een man die tussenbeide kwam.

Advertisement

De tussenkomst van de onbekende

De tussenkomst van de onbekende

@Tyson Crawley/Facebook

“Heb je geld nodig?”, vroeg de onbekende man hem. "Nee, nee, nee: ik heb het geld, ik kan me alleen de pincode niet herinneren", antwoordde Tyson zichtbaar geïrriteerd.

Ook zijn laatste plan, namelijk het resetten van de benodigde code, was niet succesvol. "Oké, prima, maak je geen zorgen", vervolgde de man die hij net had ontmoet en terwijl hij dat zei, liep hij om Tysons heen en liep regelrecht naar de kassa.

Toen de jongen in moeilijkheden de bedoelingen van de man begreep, probeerde hij hem tegen te houden, maar hij zei tegen hem: "Het is toch een vrij land? Mag ik een broer helpen?". Op dat moment was ook het meisje achter de toonbank vol ongeloof en terwijl ze naar hen beiden staarde, vertelde ze hen dat ze alleen met toestemming van Tyson het geld van de onbekende kon accepteren.

Uiteindelijk stemde Tyson, die geen andere alternatieven had, ermee in om dat altruïstische individu zijn rekening van 110 dollar te laten betalen. Om hem te bedanken voor zijn mooie gebaar, vroeg hij hem – en kreeg – een foto met zijn mobiele telefoon. Vervolgens vroeg hij de man om hem zijn mobiele nummer te geven, zodat hij het geld kon teruggeven. En hij gaf hem zijn telefoonnummer dat op de kassabon stond. Tenminste, dat dacht hij.

Nog een onverwachte wending

De mysterieuze weldoener was in een flits verdwenen: terwijl Tyson met de winkelbediende commentaar gaf op de zeldzame gebeurtenis, was hij in het niets verdwenen.

Op dat moment haalde de jongen instinctief het bonnetje tevoorschijn en merkte dat het dubbelgevouwen was, hij vouwde het open om het nummer te lezen dat de onbekende had geschreven. Er stonden geen cijfers op: de man had alleen zijn naam geschreven, gevolgd door 3 woorden.

"John", “Passit on” oftewel "geef het door". In dit geval bedoelde de man te zeggen: doe hetzelfde als de gelegenheid zich voordoet, wees op jouw beurt aardig voor anderen.

Tyson vertelde over zijn ontroerende ervaring door een lang bericht op Facebook te schrijven, waar hij ook de foto publiceerde met de man naast hem en al zijn vrienden vroeg om het verhaal te delen: "wees alsjeblieft mooie personen", schreef hij ter afsluiting van zijn verhaal.

Advertisement