Echtpaar gebruikt het geld dat bestemd was voor hun huwelijk om een ​​school te bouwen voor Afrikaanse kinderen

Janine image
door Janine

19 Juli 2022

Echtpaar gebruikt het geld dat bestemd was voor hun huwelijk om een ​​school te bouwen voor Afrikaanse kinderen
Advertisement

Toen Taina Pessoa en Renato Marques, beiden oorspronkelijk uit Brazilië, besloten te trouwen, begonnen ze met het organiseren van alle voorbereidingen voor een traditionele bruiloft: de kerk, de gasten, de receptie, de huwelijksreis, de jurk, enz. Na verloop van tijd realiseerden ze zich echter de enorme sommen geld die ze aan het feest zouden moeten uitgeven en vonden het waanzin: ze kozen er daarom voor om het evenement te annuleren en het geld te gebruiken om de meest behoeftigen te helpen.

via Campanhadobem

Advertisement

Taina en Renato gebruikten het geld dat ze voor hun bruiloft hadden gespaard voor een humanitair project om een ​​school te bouwen in het Mozambikaanse dorp Matuba, in Afrika. Het doel was om 40.000 euro te bereiken om een ​​structuur te bouwen die plaats biedt aan 300 kinderen. Het idee kwam voort uit een vrijwilligersmissie van de humanitaire organisatie Fraternity Without Borders (FWB) in Mozambique waaraan het paar had besloten deel te nemen. De twee brachten een week door in Afrika en werden getroffen door wat ze in dat land zagen.

"Het heeft onze kijk op het leven veranderd", aldus Renato. "Het was een grote cultuurschok. De lokale bevolking is dankbaar voor het weinige dat ze hebben. Ik heb oude mensen gezien die nog nooit op een bed hadden gelegen. En toch zingen, dansen, delen, respecteren en hopen ze allemaal”. De staat van een gebouw dat werd gebruikt als school voor de inwoners van Matuba schokte het paar: "De muur was gemaakt van multiplex, het meubilair was allemaal kapot, er was geen toilet, geen elektriciteit, geen structuur", herinneren ze zich. Van daaruit kwam het idee om het huwelijksbudget te gebruiken om de lokale bevolking te helpen, samen met het lanceren van een inzamelingsactie met hun verhaal om andere mensen te inspireren hetzelfde te doen.

Advertisement

"Onze harten konden geen blijdschap voelen door het vieren van een dure bruiloft nadat we ons realiseerden dat we met datzelfde bedrag het lot van duizenden kinderen konden veranderen", zei Taina. Uiteindelijk is het paar toch getrouwd met een intieme en vrij eenvoudige ceremonie. Ze maakten geen cadeaulijst, maar vroegen de gasten om het geld te doneren dat ze aan hen zouden hebben besteed voor het goede doel. Op deze manier konden de gasten ook een bijdrage leveren aan het project in Afrika.

De mensen op het web vonden het initiatief zo ​​mooi dat zelfs na de bruiloft de pasgetrouwden donaties bleven ontvangen van mensen die ervoor kozen om bij te dragen aan het nobele project. In een wereld waar het zo "noodzakelijk" lijkt te zijn geworden om bruiloften in grote stijl te organiseren, kan het initiatief van dit stel niet anders dan opvallen.

Advertisement