Hij wil zijn 5-jarige dochter meenemen om te vissen met zijn vrienden, maar zij zijn het daar niet mee eens

Janine image
door Janine

14 Augustus 2022

Hij wil zijn 5-jarige dochter meenemen om te vissen met zijn vrienden, maar zij zijn het daar niet mee eens
Advertisement

Er gaat niets boven het organiseren van leuke uitjes met je vrienden wanneer dit mogelijk is. Meestal zijn dit soort ontmoetingen echte wondermiddelen die de geest regenereren tegen de dagelijkse sleur en voor velen worden ze daarom beschouwd als "heilige" momenten, zoals voor de hoofdrolspelers van dit verhaal, een groep van vijf vrienden.

Al meer dan tien jaar organiseren ze een jaarlijkse visreis voor mannen, met één regel: "Geen vrouwen, geen vriendinnen". Alles ging goed totdat ze gezinnen begonnen te stichten. Een van hen “durfde” zelfs de aanwezigheid van zijn vijfjarige dochter in een van deze bijeenkomsten voor te stellen.

via Reddit

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

"Al meer dan tien jaar organiseren mijn vier beste vrienden en ik jaarlijks een visreis. Vanaf het begin is er altijd de regel "geen vrouwen en geen vriendinnen" geweest en niemand heeft die ooit overtreden. Twee jaar geleden heeft mijn vriend Tim de groep verteld dat hij zijn zoon van vijf mee wilde nemen, om de traditie door te geven aan de volgende generatie. Op dat moment hadden alleen Tim en ik kinderen, maar mijn kleine meisje was pas drie jaar oud en ze was nog te klein om te vissen. We steunden allemaal het idee van Tim en moedigden de kleine aan. Hij had veel plezier en kwam het jaar daarop ook terug", vertelde de vader.

"Mijn andere vriend, Randy, heeft een zoontje van vier maanden. Toen hij werd geboren, gaf Tim Randy een babyhengel om aan zijn zoon te geven voor zijn vijfde verjaardag," vervolgde hij. Toen de vader deze reacties zag, realiseerde hij zich dat dit ook uitgebreid kon worden naar zijn eigen kinderen, dus bedacht hij om zijn vijfjarige dochter mee te nemen om deze ervaring te delen. Tim en zijn andere vrienden keken hem aan alsof hij buiten zichzelf was. Toen de vader hen erop wees dat het kleine meisje de leeftijd had bereikt om met hem op visreis te gaan, herinnerde een van de groep hem aan de regel "geen vrouwen, geen vriendinnen".

Onnodig te zeggen dat deze vader boos werd. "Mijn vijfjarige dochter is niemands vrouw of vriendin. Ik zei dat als ze mijn dochter daar niet willen, ik Tims zoon niet wil. Tim was beledigd en ging woedend weg. Randy zei dat wat ik had gezegd ongepast was. Ik antwoordde dat ik mijn dochter mee zal nemen, punt uit”, concludeerde hij, terwijl hij Reddit-gebruikers vroeg of hij het bij het verkeerde eind had om op deze manier te reageren.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Mensen die het verhaal op het sociale netwerk hebben gelezen, zijn het volledig met de vader eens en zeggen dat zijn vrienden zich zeer slecht hebben gedragen. Gelukkig had de discussie een goed einde na een opheldering met de groep. "Veel mensen dachten dat mijn vrienden oneerlijk en onjuist waren, maar in werkelijkheid zijn ze dat niet. Ze waren gewoon bang dat we met de aanwezigheid van een kind in een hotel zouden moeten verblijven in plaats van in de gebruikelijke hut en dat we niet in staat zouden zijn om veel activiteiten te doen, maar ik verzekerde hen dat mijn dochter net zo gemakkelijk kan slapen zonder airconditioning als Tims zoon en dat ze moeite zullen hebben om haar vijfjarige energie bij te houden”, legde de vader uit.

Uiteindelijk verontschuldigden zijn vrienden zich voor het bedenken van de “geen vrouwen en geen vriendinnen”-regel en waren het ermee eens dat het ongepast was om te zeggen. Eind goed al goed.

Advertisement