Moeder dwingt de vriendin van haar dochter om de gordel in auto om te doen, maar ze weigert: er ontstaat ruzie tussen de ouders

Janine image
door Janine

17 Juli 2022

Moeder dwingt de vriendin van haar dochter om de gordel in auto om te doen, maar ze weigert: er ontstaat ruzie tussen de ouders
Advertisement

Regels moeten meestal om een ​​heel specifieke reden worden opgevolgd en normaal gesproken pas je je aan de regels van anderen aan wanneer je te gast bent in huis of in andere sociale situaties waarin je bent uitgenodigd. Er zijn echter regels die voor iedereen moeten gelden. Het vastmaken van je veiligheidsgordel in de auto is bijvoorbeeld geen simpele regel die door de ene ijveriger wordt opgelegd dan de andere, maar een manier om te voorkomen dat iemand ernstig gewond raakt. Kortom, iedereen moet zijn gordel omdoen. Toch moest een moeder om deze reden in discussie gaan met de vriendin van haar dochter en met haar ouders. De vrouw luchtte haar hart op Reddit en vroeg gebruikers om een ​​mening.

via Reddit

Advertisement
Pxhere / Not the actual photo

Pxhere / Not the actual photo

De vrouw zei dat haar 12-jarige dochter altijd problemen had met het maken van vrienden, maar dat ze eindelijk een vriendin had gevonden, Danielle genaamd, met wie ze een hechte band zou hebben. “Ik vond Danielle een beetje een pestkop die veel om populariteit in het algemeen gaf, en ze was geobsedeerd om mijn dochter populair te maken,” zei de moeder, protagonist in dit verhaal, "maar ik dacht dat ze haar alleen maar probeerde te helpen. En dat was aardig”. Toen de school weer begon, stelde Danielle's moeder de andere moeder voor om samen de taak te verdelen om de meisjes naar school te brengen en op te halen: "Zij zou de meisjes 's ochtends naar school brengen en ik zou ze samen met de broer van Daniëlle (14 jaar) ophalen”.

Aanvankelijk leek alles goed te gaan, behalve dat Danielle en haar broer altijd moeite hadden om hun veiligheidsgordels vast te maken in de auto. "Dit is geen onderwerp van discussie voor mij, of je nu een kind of een volwassene bent, je moet een veiligheidsgordel dragen in de auto", zei de vrouw, "ik verloor een vriendin op de middelbare school en ze zou nog in leven zijn als ze haar gordel had vastgemaakt". Danielle en haar broer klaagden echter voortdurend en maakten bij de eerste gelegenheid hun gordel los. "Ik heb met hun moeder gepraat en ze haalde gewoon haar schouders op. Uiteindelijk verbeterde hun gedrag een beetje, ze maken er geen ruzie meer over, maar ze maakten hun gordel niet uit zichzelf vast."

Op een dag verslechterde de situatie echter.

 

 

Advertisement
Flickr / Not the actual photo / State Farm

Flickr / Not the actual photo / State Farm

Op een van de vele middagen waarop de vrouw de jongeren ging ophalen brak er een veel grotere discussie uit dan de vorige; de vrouw moest onderweg even stoppen bij het postkantoor: "Ik moest stoppen bij het postkantoor voordat ik ze naar huis kon brengen. Ik parkeerde de auto, ik ging er even snel naar binnen en kwam terug. Het duurde maar een minuut, maar toen hadden Danielle en haar broer hun veiligheidsgordels al afgedaan. Ik vertelde hen om ze weer om te doen maar ze weigerden. Ik zei dat ik niet naar huis zou rijden totdat ze hun gordels hadden omgedaan. Ze bleven weigeren. Ik belde hun moeder, ze nam niet op. Ik belde hun vader, hij nam niet op. Uiteindelijk hield ik me aan mijn dreigement en stopte daar totdat ze eindelijk de veiligheidsgordel weer om deden. Het duurde 45 minuten. Al die tijd bleef mijn dochter me smeken om te rijden, maar ik weigerde”.

Danielle's moeder was boos toen de kinderen zo laat thuiskwamen en verweet dit Danielle en beschuldigde haar ervan haar zoon te laat te hebben laten komen voor een voetbalwedstrijd. "Ik heb haar gezegd dat ze niet te laat zouden zijn gekomen als ze meteen hun veiligheidsgordel hadden omgedaan. Ze vertelde me dat ik niet hun moeder ben, dus mag ik ze niet controleren. Ik zei dat als ze in mijn auto zitten, ze zich aan mijn regels moeten houden,” verduidelijkte de vrouw in haar post.

Natuurlijk zijn de ritten in de auto onderbroken en nu verwacht Danielle's moeder een verontschuldiging. De vrouw zelf is vastbesloten zich niet te verontschuldigen, aangezien ze niets verkeerds heeft gedaan, hoewel ze er spijt van heeft dat haar dochter "een vriendin” lijkt te hebben verloren. Wat zou jij hebben gedaan in plaats van deze moeder?

Advertisement