Kinderen voor het eerst naar zee dankzij een liefdadigheidsproject: ze hadden het nog nooit gezien

Janine image
door Janine

23 Juli 2022

Kinderen voor het eerst naar zee dankzij een liefdadigheidsproject: ze hadden het nog nooit gezien
Advertisement

Een strandvakantie met je ouders is iets waar veel volwassenen tegenwoordig met plezier en nostalgie aan terugdenken. Als kind is het heel gewoon om verliefd te worden op de zee: spelen in de golven, zandkastelen maken, maar ook al die uren in het water zwemmen en plezier maken met je vriendjes. Is er iets leukers als je klein bent? Er zijn echter kinderen die nog nooit de zee hebben gezien. Hoe is dat mogelijk? Simpel, ze zijn geboren in gezinnen die het zich niet kunnen veroorloven om ze mee op vakantie te nemen naar badplaatsen en die daarom hun eigen idee hebben van wat de zee vertegenwoordigt.

Een Italiaanse vereniging heeft besloten deze trieste tekortkoming te verhelpen door aan te bieden meerdere kinderen een weekje mee op vakantie te nemen aan zee. Voor alle kleintjes is het een ongelooflijke ervaring.

via Facebook / Specchio dei tempi

Advertisement

SECONDO TURNO PER I "BIMBI MAI IN VACANZA" DA OGGI AL MARE PER UNA SETTIMANA SPECCHIO DEI TEMPI IN AIUTO DELLE FAMIGLIE...

Pubblicato da Specchio dei tempi su Lunedì 18 luglio 2022

Er zijn veel gezinnen die het zich helaas niet kunnen veroorloven om met hun kinderen op vakantie te gaan en daarom zijn er kinderen die nog nooit de zee hebben gezien. Naast de financiële moeilijkheden is er ook het feit dat ze op plaatsen ver van de kust wonen, waardoor de mogelijkheid om hun kinderen zelfs maar een paar uur op het strand te laten rennen nog meer wordt beperkt.

De Italiaanse organisatie “Specchio dei tempi” heeft besloten om deze kinderen die geboren en getogen zijn in gezinnen met financiële moeilijkheden een onvergetelijke ervaring te bezorgen, die iedereen vroeg of laat in zijn leven moet krijgen, vooral als kind: de zee zien.

Advertisement

Dankzij dit project, ontstaan in 2018, krijgen meerdere kinderen de kans om voor het eerst de zee te zien. Stel je voor hoe spannend het is om voor de eerste keer het water met je blote voeten aan te raken! Nicole, Hilary en Noemi zijn bijvoorbeeld acht jaar oud en hebben nog nooit de zee gezien of gehoord, dus het is normaal dat hun verwachtingen erg hoog zijn: "Ik stel me voor dat het groot, zout en sprankelend is", zegt Nicole; "Het maakt dit geluid, shhhh, zoiets”, voegt Noemi eraan toe; "Ik kan niet wachten om het zand aan te raken", geeft Hilary toe, lachend bij de gedachte. De kleine Noemi, terwijl ze met haar rugzak op haar schouder in de bus stapt, zegt: "Ik hoop ook te ontbijten terwijl ik de zee zie, ik wil het goed zien, zodat ik het me herinner". Voor deze kinderen is het niet gemakkelijk om voor het eerst een hele week bij hun ouders weg te zijn, maar de emotie en het besef dat ze op het punt staan ​​een prachtige nieuwe ervaring te beleven, overwint deze angsten.

We wensen deze kinderen een fijne vakantie, met de wens dat alle kinderen van de wereld de vreugde van een dag op het strand kunnen ervaren!

Advertisement