Ze gaat naar een luxe restaurant maar eet niet alles op: ze doet de restjes in een bakje die ze van huis had meegebracht

Janine image
door Janine

29 Juli 2022

Ze gaat naar een luxe restaurant maar eet niet alles op: ze doet de restjes in een bakje die ze van huis had meegebracht
Advertisement

Voedsel is altijd een zegen en mag nooit worden verspild, daarom bieden steeds meer restaurants over de hele wereld aan om een "doggybag" te bereiden voor degenen die het niet lukt om het eten allemaal op te krijgen: het is die typische kartonnen doos met restjes van de zojuist gegeten maaltijd. Zo kun je die geweldige gerechten de volgende dag thuis opwarmen voor lunch of diner. Daar is niets mis mee, het is ecologisch en goedkoop.

Een slimme jonge vrouw uit Lima, in Peru, weet dit goed. We vertellen je wat ze deed.

via TikTok - @fabycruzado

Advertisement
TikTok - fabycruzado

TikTok - fabycruzado

De scène werd gedeeld op TikTok door gebruiker Faby Cruzado. Volgens de uitleg van de video zat de jonge vrouw in een luxe restaurant om haar verjaardag te vieren: de reservering was gemaakt door haar vriend. “Wanneer je haar meeneemt naar een duur restaurant", lezen we in de beschrijving van de video waarin wordt verteld hoe de avond verliep. Het stel at het diner in het restaurant, maar het lijkt erop dat het stoofpotje te veel voor hen was, omdat ze het niet op konden.

Het opvallende is dat het meisje blijkbaar al in gedachten had om het te doen, want in de video laat ze een ondeugende en totaal onbeschaamde uitdrukking op haar gezicht zien. De clip van slechts 11 seconden toont de jonge vrouw die, met totale natuurlijkheid, een "vershoudbakje” uit haar handtas haalt die ze van thuis had meegenomen en deze vult met alles wat was overgebleven. Nadat ze zich realiseert dat ze is geregistreerd door de camera van haar mobiele telefoon, lacht ze geamuseerd om haar beslissing.

Advertisement
TikTok - fabycruzado

TikTok - fabycruzado

Het filmpje ging meteen viraal en kreeg honderdduizenden views en waardering van kijkers. "Dit meisje is de rivaal van mijn moeder!", merkte een gebruiker ironisch op. "Een applaus voor twee dingen: ten eerste omdat je het milieu spaart door het zakje niet te gebruiken en ten tweede omdat het eten niet wordt weggegooid", schreef een ander.

Anderen adviseerden de vriend om dit meisje niet te laten ontsnappen: "Zij is de juiste. Zij zal voor het huishouden zorgen", merkte een gebruiker op.

Wat vind jij ervan? Zou jij ooit zoiets doen?

Advertisement