Bezorger is woedend omdat hij geen fooi heeft gekregen: hij voert een bijzondere "wraak" uit (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

01 April 2023

Bezorger is woedend omdat hij geen fooi heeft gekregen: hij voert een bijzondere "wraak" uit (+ VIDEO)
Advertisement

Genieten van een stevige maaltijd is voor veel mensen een bron van verlangen en vervulling. Als het voorheen gebruikelijker was om uit eten te gaan voor lunch of diner, misschien in een mooi restaurant, is het nu een heel gebruikelijke gewoonte geworden om eten thuis te laten bezorgen: dankzij het hectische werktempo en een technologie die steeds "sneller en gemakkelijker" wordt, is het niet ongewoon om verleid te worden door de mogelijkheid om je eten te bestellen in plaats van het zelf te koken.

We zijn blij dat we van deze service kunnen profiteren, maar achter dit proces van "ik bestel en zij brengen mij het eten" gaat een heel belangrijke figuur schuil: die van de bezorger. De hoofdpersoon van het verhaal van vandaag is een bezorger wiens acties je sprakeloos zullen maken.

via www.dexerto.com

chefannatv/instragram

chefannatv/instragram

De figuur van de bezorger is vaak onderwerp van verschillende controverses: deze mensen worden vaak onderbetaald of betaald op individuele leveringen (zonder vast salaris), ze hebben geen verzekering in geval van ongevallen en het is niet ongebruikelijk dat ze onderling moeten "vechten" om een ​​groot aantal bestellingen te krijgen om te leveren.

De man in kwestie is een bezorger, die erg teleurgesteld was door de beslissing van een klant: door zijn app te openen om de levering te doen, kon hij onmiddellijk enkele essentiële informatie voor hem verkrijgen, zoals natuurlijk het adres waar de bestelling moest worden afgeleverd, de geschatte afstand tot de bestemming en... de fooi.

Advertisement
chefannatv/instragram

chefannatv/instragram

De bezorger kon vaststellen dat hij voor de bestelling die hij moest bezorgen, in dit geval een sushi-maaltijd, meer dan 11 km had moeten afleggen en slechts $2,50 zou hebben verdiend. Zonder een fooi.

En als fooien in sommige landen niet verplicht is en in andere zelfs als van een slechte smaak getuigt, zijn er plaatsen waar het een integraal onderdeel van de rekening is of in ieder geval wordt aangenomen dat het altijd aan de dienstdoende bezorger wordt gegeven. Onze hoofdpersoon was niet blij met het nieuws dat hij geen fooi had gekregen en besloot de klant persoonlijk op te bellen en hem daarmee te confronteren.

De bezorger vroeg aan de klant, aangezien hij geen fooi via de app had gekregen, of hij van plan was deze persoonlijk contant aan hem te geven. De man aan de andere kant van de lijn leek nogal verrast en had moeite met die vraag en legde uiteindelijk eenvoudig uit: "Dit zijn moeilijke tijden", waarmee hij bevestigde dat hij daarom geen extra geld zou hebben gegeven, zelfs niet na de bezorging. Op dit punt beëindigde de werknemer abrupt het telefoongesprek, al wetend wat hij moest doen.

Zoals te zien is in de video, rijdt de man in zijn auto, maar niet in de richting van de bestemming van de klant: we zien hem stoppen aan de rand van een weg, in de buurt van een daklozenkamp en begint met een van hen te praten: "hey vriend, heb je trek?”, zo vraagt de chauffeur, "ja, dat ben ik altijd", antwoordt de dakloze man, "oké, dan heb ik iets voor je" en zo leverde de man de voor de klant gereserveerde maaltijd rechtstreeks in de handen van de onbekende.

Een bizar verhaal dat echter veel delicate aspecten van onze samenleving schetst: er zijn mensen die betalen om voedsel te laten bezorgen, mensen die werken om het te verdienen en mensen die zichzelf niet eens kunnen voeden. Wat vind je van de beslissing van de bezorger? Deel je zijn gebaar?

Advertisement