Huiseigenaar legt zijn huurders enorm verbod op: ze mogen nooit vlees klaarmaken

Janine image
door Janine

07 Juli 2023

Huiseigenaar legt zijn huurders enorm verbod op: ze mogen nooit vlees klaarmaken
Advertisement

Wanneer je besluit een huis te huren, weet je dat er veel contractuele regels zullen zijn die de overeenkomst met de verhuurder zullen beheersen. Een van de meest voorkomende dingen om op te letten, zijn de zorg voor het huis, de aandacht om de structuur niet te beschadigen, het respecteren van de termijnen voor de maandelijkse betalingen, kortom, het is noodzakelijk om attent te zijn en oog te hebben voor de woning waar je op dat moment woont, maar geen eigendom is.

In het verhaal dat we je gaan vertellen, heeft een huiseigenaar echter een verzoek gedaan aan zijn toekomstige huisgenoten dat tot veel discussie heeft geleid.

via Indy 100

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Wanneer een persoon die een beschikbaar appartement heeft besluit het aan anderen te verhuren, weet hij goed dat hij verzoeken zal moeten indienen, maar dat hij zich ook zal moeten houden aan de regels van respect voor anderen. Bij het verhuren van een woning kan met bepaalde criteria in het geheel geen rekening worden gehouden, zoals huidskleur, geslacht of andere aspecten, en moet men dus geen aandacht besteden aan wat tot discriminatie zou kunnen leiden.

Een Amerikaanse huiseigenaar vond het echter gepast om een ​​verzoek te doen dat voor velen beslist absurd klonk: zijn toekomstige huurders zouden nooit vlees in huis mogen klaarmaken. Waarom niet? Omdat hij vegetariër is en daarom tegen de consumptie van vlees is, wilde hij enkele regels stellen nog voordat er vreemden zijn huis binnenkwamen.

De reden waarom hij nooit op zijn besluit terug zou komen, was niet alleen dat hij vegetariër was, maar ook dat hij pal boven het te huren appartement woonde. Omdat hij er elke dag was, zou hij om geen enkele reden ter wereld hebben gewild dat de geur van gegrild vlees zijn huis zou bereiken of zich zou verspreiden op de trappen van het gebouw. De huurders mochten wel afhaalvlees bestellen, het belangrijkste was dat hij niets zou ruiken.

Advertisement
Lies Thru a Lens/Wikimedia - Not the actual photo

Lies Thru a Lens/Wikimedia - Not the actual photo

Een verzoek dat blijkbaar steeds vaker voorkomt: maar is het terecht om zo'n verbod op te leggen? Voor velen is er niets mis mee, omdat het eigendom van iemand anders is, terwijl het voor anderen bijna een gebrek aan respect is voor iemands persoonlijke keuzes. Juist daarom was er aan kritiek geen gebrek en baarde het nieuws opzien.

Wat vind je van dit verzoek/verbod?

Advertisement