Vader besluit zijn dochter niet meer te helpen met de kosten voor haar huwelijk: “ze heeft de trouwjurk van haar moeder verpest”

Janine image
door Janine

24 Juli 2022

Vader besluit zijn dochter niet meer te helpen met de kosten voor haar huwelijk: “ze heeft de trouwjurk van haar moeder verpest”
Advertisement

De trouwjurk is een van de kostbaarste dingen die veel vrouwen in het leven kunnen hebben. Iedereen kiest het volgens hun eigen smaak, misschien door een naaister te vragen om voor haar de jurk te naaien waarvan ze sinds haar kindertijd droomde en die ze eindelijk zal kunnen dragen op een van de belangrijkste dagen van haar leven. Om deze reden kan de waarde van een trouwjurk onbetaalbaar zijn en met alle respect worden behandeld. Wat helaas niet is gebeurd in het verhaal dat we je willen vertellen.

Het verhaal wordt verteld door een man, een vader die zijn dochter voorbeeldig strafte omdat ze de trouwjurk van haar moeder had "vernietigd". Laten we samen eens kijken.

via Reddit

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

In een lange post op Reddit vertelde deze vader wat er met zijn dochter was gebeurd. Het meisje was volgens zijn woorden bezig met het organiseren van de bruiloft en zou haar moeder vragen haar de jurk te lenen die ze op haar trouwdag zou dragen. Een verzoek dat de vrouw meteen accepteerde.

"Mijn vrouw en ik hebben 4 kinderen, drie meisjes en een jongen - schrijft de auteur - Mijn vrouw zei altijd dat ze haar jurk voor hen zou bewaren. De jurk was eenvoudig, maar prachtig en ook van onschatbare waarde voor mijn vrouw omdat ze het had gemaakt met de hulp van haar moeder".

Een echt erfstuk dus dat de eigenaresse eerst aan een dochter, en daarna aan haar schoondochter uitleende - om de jongen niet van deze traditie uit te sluiten - en nu stond ze op het punt het aan haar jongste dochter te geven. Het enige verzoek van de vrouw was om om welke reden dan ook niets aan de jurk te veranderen. Jammer dat Olivia, de jongste dochter, dit niet heeft gerespecteerd.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Het meisje zou namelijk delen van de jurk hebben genomen en een naaister hebben gevraagd om ze toe te voegen aan een ander model dat ze had gekozen. "Op een dag vergezelde ik mijn dochter voor wat boodschappen - schreef de man - Op een gegeven moment vroeg ze me om te stoppen bij het atelier om de jurk te passen. Ze was erg nerveus en ik associeerde het met de angst van het moment en de emotie, maar dat was het niet. Precies daar ontdekte ik iets vreselijks: ze had de jurk van mijn vrouw vernield. Dat voorwerp dat zo belangrijk voor haar was, was verpest en het was Olivia's schuld".

Hij vroeg meteen om uitleg en het meisje antwoordde dat ze de laatste dochter was die trouwde en ze dacht dat het niet langer nodig was om de jurk intact te laten voor toekomstige bruiloften, dus vroeg ze de naaister om wat veranderingen aan te brengen. "Ik vroeg mijn dochter om het meteen aan haar moeder te vertellen die, toen ze erachter kwam, erg van streek was. Als ouders zorgden we er altijd voor dat we onze kinderen financieel hielpen en dat deden we ook met Olivia's bruiloft. Maar toen ik de pijn van mijn vrouw zag, besefte ik dat ze alleen uit ijdelheid haar herinnering had vernietigd, en besloot ik dat ik geen cent meer zou hebben uitgegeven om haar gelukkig te maken".

Wat natuurlijk gevolgen had voor de hele organisatie.

Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Het meisje en haar vriend hadden niet genoeg geld om de kosten te dekken en zijn ouders konden niet voor alles zorgen, waardoor de jonge vrouw zonder de hulp van haar ouders niet meer in de gelegenheid zou zijn om te trouwen. Om deze reden werd de auteur van de post ook benaderd door de schoonfamilie die, zich bewust van de situatie, hem probeerde over te halen om van gedachten te veranderen in het belang van het bruidspaar, maar hij bekende dat hij dat niet van plan was. Dus vroeg hij om advies op het web. Gebruikers die het bericht lazen, waren het met de man eens en vonden het gedrag van zijn dochter onjuist.

Wat vind jij? Wat zou jij gedaan hebben als je in zijn plaats was?

Advertisement