Schoonmoeder nodigt zonder toestemming 80 mensen uit voor het huwelijk van haar zoon: bruid zegt huwelijk af

Janine

19 December 2022

Schoonmoeder nodigt zonder toestemming 80 mensen uit voor het huwelijk van haar zoon: bruid zegt huwelijk af
Advertisement

Omgaan met de schoonmoeder is een overwinning voor slechts enkelen: laten we eerlijk zijn. Of het nu een schoonzoon of een schoondochter is, het is nooit gemakkelijk om een ​​communicatiekanaal te vinden en een goede relatie op te bouwen. Je hoort vaak van schoonmoeders die kritiek hebben op schoondochters of die de echtgenoten van hun dochters niet waarderen, en het omgekeerde gebeurt zeer zelden.

De vrouw over wie we je willen vertellen, weet er alles van. Een vrouw die nooit in de gunst kwam van de moeder van haar man, maar die tijdens de organisatie van haar huwelijk volledig op tilt sloeg. We leggen je uit waarom.

via Daily Mail

Advertisement

Pixabay - Not the actual photo

In een lange post die op Reddit verscheen, zei de hoofdpersoon van het verhaal dat zij en haar man, beiden 26 jaar oud, hadden besloten te trouwen. Na een relatie van 4 jaar en een hechte band dachten ze aan niets anders dan hun liefde te bezegelen, jammer dat zijn moeder hieraan mee wilde doen.

"Ik heb nooit goed kunnen opschieten met mijn schoonmoeder - schrijft de auteur van de post - ze is een bazige en manipulatieve vrouw en mijn man is het met me eens. Hij komt uit een rijke familie, terwijl ik van bescheiden komaf ben en daarom heeft ze altijd het recht gevoeld om op me neer te kijken. Toen we onze bruiloft tot in het kleinste detail aan het plannen waren, ook al dachten we niet aan een weelderige ceremonie, maar aan iets eenvoudigs, kwam zij alles destabiliseren".

Twee maanden voor de grote dag stuurde haar schoonmoeder haar volgens de vrouw een lijst met gasten die zij en haar toekomstige echtgenoot niet hadden verwacht. Zonder hun mening te vragen, zonder rekening te houden met het verlangen naar een gebeurtenis dat beperkt is tot maximaal 50 personen en zonder hen te respecteren, vertelde de moeder van haar man haar categorisch dat die mensen bij de ceremonie moesten worden betrokken, ook omdat ze al voor vliegtickets en huisvesting had gezorgd. Waarop de bruid woedend werd.

Pexels - Not the actual photo

“Ze stuurde me maar liefst 80 namen die mijn partner en ik niet op onze lijst hadden staan, en vertelde me dat hun uitnodigingen niet optioneel waren en dat iedereen aanwezig had moeten zijn - zo schreef de bruid - Ik kon niet anders en besloot de bruiloft te annuleren. Ik belde onze gasten en vertelde hen dat het evenement helaas was geannuleerd. Daarna gingen we, in overleg met mijn man, naar een openbaar park en samen met onze twee beste vrienden wisselden we onze geloften uit".

Blijkbaar hoorde de schoonmoeder enige tijd later van de beslissing en het gebrek aan communicatie, evenals de keuze zelf, irriteerde haar enorm. Daarom besloot deze jonge vrouw op internet te vragen of haar standpunt overdreven was. De gebruikers twijfelden er niet aan om het met haar eens te zijn en wezen erop dat als zij en haar man hetzelfde idee van het huwelijk deelden en gelukkig waren het in totale eenvoud te hebben gevierd, niets anders belangrijker was.

Wat vind jij?

Advertisement