Meisje stoort een aap en het dier reageert slecht: hij grijpt haar haren en trekt hard totdat ze zich losmaakt

Janine image
door Janine

28 Juli 2022

Meisje stoort een aap en het dier reageert slecht: hij grijpt haar haren en trekt hard totdat ze zich losmaakt
Advertisement

Sommige dieren zijn de beste vriend van de mens, dat is bekend. Velen van ons zijn gewend om in contact te komen met honden, katten, vogels en andere soortgelijke wezens die we als gezelschapsdieren beschouwen en die we veel om ons heen zien. Er zijn dieren die je echter alleen in daarvoor bestemde structuren kunt ontmoeten: dierentuinen, parken en dergelijke waar verschillende soorten worden gehouden en beschermd en waar iedereen hun schoonheid en bijzonderheid kan bewonderen. Zo hebben ook degenen die niet op een vliegtuig kunnen stappen en verre oorden kunnen bezoeken, de mogelijkheid om leeuwen, zebra's, giraffen, olifanten, ijsberen, lemuren en vele andere van dichtbij te zien.

Pas echter altijd op dat je deze dieren niet stoort en ze met rust laat, terwijl je ze met nieuwsgierigheid observeert. Wat kan er eventueel gebeuren? Om je in de situatie te bevinden van het meisje dat de hoofdpersoon van dit verhaal is. Laten we eens kijken wat haar overkwam en waarom.

via greciadlg29/Tik Tok

Advertisement
greciadlg29/Tik Tok

greciadlg29/Tik Tok

Het verhaal speelde zich af in Mexico waar een meisje, dat met haar familie de dierentuin bezocht, de kooi van de apen naderde om ze van dichtbij te bekijken. Uitgerust met een telefoon, waarschijnlijk om de dieren te fotograferen of een video te maken, begon ze op het net te slaan. Even later, misschien omdat hij geïrriteerd was door het meisje, was de aap het zat en greep haar haar vast. Door haar nogal stevig vast te houden, zoals te zien is in de video die op sociale media is gepost, lukt het haar eerst niet om zich los te maken, maar met behulp van een volwassene bevrijdt ze zichzelf.

Advertisement
greciadlg29/Tik Tok

greciadlg29/Tik Tok

Een moment van angst en spanning dat gelukkig niet lang duurde, jammer dat, toen het meisje probeerde weg te komen van de kooi, ze een tweede keer werd gegrepen, weer bij de haren, waar hard aan werd getrokken.

Een onaangename situatie om je in te bevinden, dat zeker, maar de clip leert ons iets belangrijks: dieren, zelfs als ze worden gehouden in faciliteiten die voor het publiek toegankelijk zijn, mogen op geen enkele manier worden gestoord.

greciadlg29/Tik Tok

greciadlg29/Tik Tok

We mogen hun bijzonderheden bewonderen, minutenlang in vervoering blijven, maar ze moeten niet worden geplaagd, ze moeten niet worden lastiggevallen en bovenal, zoals we vaak kunnen lezen op borden die verspreid over de gebouwen staan, moeten we niet op het glas en op kooien slaan om geen kleine of grote trauma's te veroorzaken en reacties zoals deze aap te vermijden.

Is jou ooit zoiets overkomen?

Advertisement