x
Dit kind gaat elke ochtend naar school…
Deze vrouw gaf 10.000 dollar uit om een ​​baby te krijgen: Ze neemt een vlucht van 14 uur om haar vriend te bezoeken: hij staat niet eens op van de bank als hij haar ziet

Dit kind gaat elke ochtend naar school met een heel speciaal vervoermiddel: zijn lama

08 Juni 2022 • Door Janine
1.239
Advertisement

De wereld is gevarieerd, dat weten we maar al te goed, net als de situaties waarin mensen leven. Velen hebben het geluk om geboren te worden op hoogontwikkelde plekken, waar elke dienst dichtbij is en alles gemakkelijk kan worden gedaan, maar er zijn ook mensen die, die in meer landelijke gebieden wonen, niet hetzelfde geluk hebben. Reden waarom je in deze gevallen je fantasie moet gebruiken en verschillende oplossingen moet vinden om alledaagse problemen op te lossen.

Bijvoorbeeld: niet alle kinderen hebben de mogelijkheid om met de bus of auto naar school te gaan, hoe doe je dat in vergelijkbare omstandigheden? De kleine hoofdpersoon van dit verhaal heeft een heel alternatieve en leuke oplossing gevonden, die door het hele internet wordt gewaardeerd. Laten we hem samen leren kennen en ontdekken wat hij heeft bedacht.


Hij is Jhoel, een Ecuadoriaanse jongen die zich door Benjamin laat vergezellen om naar school te gaan. Als je denkt dat het de naam is van een klasgenoot, of een vriend, of een familielid van hem, heb je het helemaal mis. Benjamin is de naam van zijn trouwe viervoeter: een lama.

Ja, je leest het goed en het is echt waar. Het kind stapt, om niet te laat op school te komen, op zijn vertrouwde "ros" en begint naar het instituut te rennen. Het moet gezegd dat Jhoel ook heel goed op de lama weet te rijden. Het is zelfs helemaal niet vanzelfsprekend dat je met zijn snelheid op zo’n dier kunt rijden. Hij doet het en ook nog eens heel goed, getuige de beelden van de vele video's die hem in actie zien.

De jongen is viraal gegaan op internet dankzij de video van een gebruiker die hem bij toeval ontmoette, en is een voorbeeld van eigenzinnigheid, toewijding en wilskracht. Het was namelijk nooit gemakkelijk voor hem om naar school te gaan, maar hij gaf niet op.

Jhoel, woonachtig in de provincie Cotopaxi, heeft geen conventioneler vervoermiddel om zich te verplaatsen en kan zelfs geen fiets gebruiken vanwege het te hobbelige wegdek. Wat doe je dan? Het opgeven? Absoluut niet. Op de rug van Benjamin legt het kind elke dag meerdere kilometers af met een voldoende hoge snelheid om naar school te gaan en zich te vormen voor de toekomst.

Hoewel klein, heeft onze hoofdrolspeler goed begrepen hoe belangrijk onderwijs is en is hij niet van plan op te geven. Gelukkig is zijn trouwe viervoeter stevig en snel genoeg om hem deze kleine dagelijkse "marathon" toe te staan.

Advertisement

De beelden waarop je hem op de lama kunt zien rijden, zijn echt geweldig en grappig en gingen de sociale netwerken rond, met een zeer hoog aantal views en commentaren. Veel gebruikers noemen hem een ​​kleine krijger en zijn verrukt over zijn prestatie.

Ook wij kunnen niet anders dan hem complimenteren met de getoonde kracht en hem een ​​mooie toekomst toewensen.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt