Luchtvaartmaatschappij vergoedt passagier 4.800 euro: ze waren vergeten de rolstoel mee aan boord te nemen

Janine image
door Janine

10 September 2022

Luchtvaartmaatschappij vergoedt passagier 4.800 euro: ze waren vergeten de rolstoel mee aan boord te nemen
Advertisement

Steeds meer mensen reizen het liefst met het vliegtuig om zo snel mogelijk de gewenste bestemming te bereiken. Elke dag komen er duizenden passagiers naar luchthavens en onder hen bevinden zich ook veel mensen met een handicap. Voor deze reizigers kan vliegen iets lastiger zijn: deze ongemakken kunnen een echte nachtmerrie worden als de luchtvaartmaatschappij knoeit met de medische apparatuur die nodig is om de autonomie bij het verplaatsen te garanderen.

Een gehandicapte passagier die met Delta Airlines vloog, kreeg onlangs te maken met een misverstand met zijn rolstoel. We vertellen je wat er is gebeurd.

via Yahoo News

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

De ongelukkige passagier, Tim Kelly genaamd, had een retourvlucht geboekt van New York naar Dublin. Tim zit in een rolstoel, dus hij moest zijn medische apparatuur inchecken om zich door de stad te kunnen verplaatsen. Jammer dat Delta Airlines de rolstoel van Tim verloor, waardoor hij bij zijn aankomst in Dublin in de problemen kwam. Bij de landing op de luchthaven bood het bedrijf hem twee “leen” rolstoelen aan, maar die waren niet compatibel, dus moest de maatschappij betalen om een rol​​stoel te huren die vergelijkbaar was met de zijne totdat hij terugkeerde naar New York.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

De maatschappij verontschuldigde zich voor het verlies van de rolstoel van Mr. Kelly en verklaarde: "We beschouwen een rolstoel als een verlengstuk van een persoon en begrijpen dat elke onjuiste behandeling van dit mobiliteitshulpmiddel een directe impact op het dagelijks leven kan hebben". Daarom bood het bedrijf Tim en zijn gezin aanvankelijk gratis airmiles aan voor toekomstige reizen.

Medewerkers van Delta boden Tim, zijn vrouw en twee kinderen elk 1.000 euro aan in Delta Choice-vouchers, ongeveer 60.000 reiskilometers. De man vond het aanbod echter niet "redelijk" en wees het af. Het bedrijf bood zijn verontschuldigingen aan, maar Tim nam ze niet aan. Uiteindelijk, tien dagen later, belde de luchtvaartmaatschappij Kelly tweemaal en bood hem 4.800 euro aan, opnieuw in de vorm van airmiles. "Hoewel ik bijna twee vakantiedagen in Dublin heb gemist, doet Delta eindelijk het juiste om zich te verontschuldigen", aldus Tim.

Wat vind jij ervan?

Advertisement