x
Moeder en dochter delen dezelfde passie…
Klasgenoten houden zich aan belofte die ze op 15-jarige leeftijd deden: “Als we over tien jaar nog single zijn, trouwen we” Ze lijdt aan plotselinge Alzheimer op 37-jarige leeftijd: het komt door schimmel in huis

Moeder en dochter delen dezelfde passie en vliegen samen de eerste vlucht: “een droom is uitgekomen”

25 Augustus 2022 • Door Janine
2.526
Advertisement

Veel ouders hopen dat hun kinderen in hun voetsporen kunnen treden door misschien dezelfde studie te volgen en vervolgens hetzelfde professionele pad te volgen. Deze droom komt echter niet altijd uit en we moeten terecht omgaan met de ambities van eenieder.

Dit is niet het geval met het verhaal dat we je gaan vertellen, waar moeder en dochter dezelfde passie hebben gevolgd, hetzelfde opleidingsproces hebben gevolgd en ook hun droom hebben gerealiseerd om in hetzelfde bedrijf te werken. Niet zomaar een, maar een luchtvaartmaatschappij waarvoor ze allebei de rol van piloot vervullen. Laten we eens kijken.


De hoofdpersonen van dit verhaal zijn Holly en Keely Petitt, een moeder en dochter die na een lange reis hun grootste wens hebben weten te verwezenlijken: samenwerken. Je denkt misschien dat dit niet zo ongebruikelijk is en dat er veel ouders zijn die het beroep met hun kinderen delen. Maar dit specifieke geval heeft de aandacht getrokken omdat de twee vrouwen bij dezelfde luchtvaartmaatschappij werken.

Een heel bijzonder beroep dus, die zo'n 20 jaar geleden begon, toen moeder Holly deze weg insloeg. Nu ze 53 jaar is kijkt deze vrouw over haar schouder en zegt dat ze er trots op is iets belangrijks te zijn begonnen dat bekroond werd op het moment dat het werd gedeeld met Keely, haar dochter.

The much anticipated maiden voyage as the first mother daughter team at Southwest Airlines has arrived! It’s been a...

Pubblicato da Holly Benglen Petitt su Sabato 23 luglio 2022

Eerst werkte de vrouw als stewardess bij een luchtvaartmaatschappij, maar toen ze die fascinerende wereld van dichtbij zag, besloot ze dat ze een stapje extra moest doen en ging studeren om piloot te worden. Een wat ongebruikelijke keuze, aangezien de meeste werknemers in dit beroep mannen zijn. Alle vooroordelen tartend, ging ze door en bereikte haar doel en slaagde erin om aangenomen te worden bij Southwest, een Amerikaanse maatschappij.

Hier, zo'n twintig jaar later, kreeg ze gezelschap van haar dochter. De jonge 25-jarige besloot van jongs af aan in de voetsporen van haar moeder te treden en deed het onmogelijke om ook piloot te kunnen worden. Toen het doel eenmaal was bereikt, was het mooiste om door hetzelfde bedrijf te worden aangenomen en een van de eerste vluchten met moeder Holly te kunnen vliegen.

Toen het gebeurde en omdat het een heel speciale gebeurtenis was, heette de moeder haar passagiers op een originele manier welkom: "Ik heb het genoegen u voor te stellen aan de eerste officier van deze vlucht, evenals de nieuwe rekruut van Southwest: mijn dochter Keely Petitt - kondigde ze via de luidspreker aan - Dit is een zeer ontroerende dag voor ons. We zijn het eerste moeder- en dochterpaar dat een vliegtuig bestuurt, dus bedankt dat jullie hier bij ons zijn”.

Advertisement

Een grote vreugde, een grote emotie en een geweldige leerstelling: hun ervaring was niet alleen een droom die uitkwam, maar ook een aanmoediging voor al die vrouwen die zich aangetrokken voelen tot een overwegend "mannelijk" beroep en, in plaats van dit pad te volgen, het verlaten uit angst voor stereotypen. "Als de luchtvaart je passie is, ga dan verder en geef niet op. Zet de ene voet voor de andere, ongeacht de omstandigheden en ga recht op je doel af."

Oprechte en belangrijke woorden die veel webgebruikers hebben gewaardeerd en die de setting zijn geweest voor zo'n mooie ervaring.

Proficiat aan deze twee mooie vrouwen!

Advertisement
Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt