Ze staat toe dat haar vriendin haar baby borstvoeding geeft: ze had gedronken en vroeg haar om haar te vervangen

Janine image
door Janine

20 Augustus 2022

Ze staat toe dat haar vriendin haar baby borstvoeding geeft: ze had gedronken en vroeg haar om haar te vervangen
Advertisement

Borstvoeding is een belangrijk gebaar voor elke moeder. Naast dat het het belangrijkste middel is om, wanneer je kunt, je baby te voeden, is het ook een manier om de baby dichtbij je te voelen, een speciale band met hem - of haar - te creëren en een unieke emotie te ervaren die begon in de 9 maanden van de zwangerschap. Om dit te doen, zijn er echter regels die moeten worden gerespecteerd, om de natuurlijke samenstelling van de melk niet te veranderen. Een paar drankjes drinken is bijvoorbeeld niet erg geschikt voor degenen die borstvoeding geven, maar het hangt af van de hoeveelheden en, als het niet overmatig is, is dit geen groot probleem.

Om enig ongemak te voorkomen heeft de moeder waar we het over willen hebben een alternatief gevonden na een avondje in gezelschap te hebben doorgebracht. Omdat ze wat gedronken had, vroeg ze haar vriendin om haar baby borstvoeding te geven, terwijl zij rustig toekeek.

via Daily Mail

Advertisement
 gregariously_grace/Tik Tok

gregariously_grace/Tik Tok

In een clip op haar Tik Tok-profiel deelde deze in Florida geboren moeder genaamd Grace het moment dat een goede vriendin van haar haar baby in haar plaats voedde. Een beslissing die we niet gewend zijn, wat veel reacties en een enorm aantal views opleverde: meer dan 1,5 miljoen.

Op de beelden zie je de twee vrouwen naast elkaar zitten: de vriendin heeft de baby in haar armen en geeft hem borstvoeding, terwijl de moeder naast hen zit te kijken. Een scène die heel normaal lijkt, maar die toch wat vragen en twijfels oproept.

Advertisement
 gregariously_grace/Tik Tok

gregariously_grace/Tik Tok

Is het juist om een ​​andere vrouw te vragen haar melk te geven aan een kind dat niet haar kind is? Voor sommigen is daar niets mis mee, en bovendien, zoals een gebruiker schreef als reactie op de video: “Vroeger had je de zoogvrouw, daarom is het niets nieuws en ook niet vreemd, het is iets dat altijd al gedaan werd”. Lang geleden waren er voedsters, vrouwen die zorgden voor de borstvoeding van de kleintjes en dit gebeurde vooral in adellijke families, waar moeders hun lichaam niet mochten "verspillen".

Deze observatie is slechts een van de vele andere. Sommige moeders beweerden dat het iets geweldigs is, maar dat ze het niet in de praktijk zouden kunnen brengen. Anderen zeggen dat het normaal is en dat er geen reden is om je druk om te maken.

 gregariously_grace/Tik Tok

gregariously_grace/Tik Tok

Juiste observaties, ook al zijn er mensen die het er helemaal niet mee eens waren. Hoewel er aan kritiek geen gebrek was, liet moeder Grace zich niet ontmoedigen en publiceerde een tweede video waarin de actie zich herhaalt en ze glimlachend haar zoon knuffelt terwijl hij in de armen van haar vriendin ligt die hem voedt.

Zou jij ooit zo'n keuze maken?

Advertisement