Neefje overlijdt op haar verjaardag: het jaar daarop viert ze het maar de familie vindt haar ongevoelig

Janine image
door Janine

02 September 2022

Neefje overlijdt op haar verjaardag: het jaar daarop viert ze het maar de familie vindt haar ongevoelig
Advertisement

De verjaardag is altijd een belangrijk moment dat altijd gevierd moet worden: we vieren een extra levensjaar en het is leuk om er samen met dierbaren iets speciaals van te maken. Helaas kunnen niet alle verjaardagen perfect of zorgeloos zijn. Helaas houden tragedies geen rekening met verjaardagen en wachten ze op niemand, dus soms kan een vreugdevolle dag veranderen in een van de treurigste dagen van iemands leven.

Dit is het geval van dit meisje, dat op haar verjaardag haar neefje van 4 maanden verloor en deze pijnlijke realiteit moest verwerken.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Mijn neefje van 4 maanden is een jaar geleden overleden aan een ernstige ziekte. Het was mijn verjaardag en er was geen feest, er was niets, want we waren allemaal kapot. Mijn zus Denise is nog steeds in de rouw, ze is in therapie en boekt vooruitgang, maar het gaat langzaam. Mijn familie en ik proberen haar zo goed mogelijk te ondersteunen”, vertelde het meisje.

Het meisje legde uit dat verjaardagen heel belangrijk zijn in haar familie en ze leerden haar om ze altijd te vieren. Dus, een jaar later, voelde het meisje zich verscheurd over het al dan niet vieren van haar verjaardag.

“’s Ochtends ging ik naar Denise toe, ik bleef bij haar tot lunchtijd, toen mijn moeder het zou overnemen. Ik ging aan het werk en 's avonds verraste mijn vriendin me thuis met een etentje bij kaarslicht en een kleine taart. Iets heel intiems en voor ons samen, omdat mijn familie niet in de stemming was. Ik heb niets op sociale media geplaatst, maar zij plaatste een foto van ons tweeën terwijl we elkaars hand vasthouden en het diner dat ze had klaargemaakt. Mijn moeder en Denise volgen haar op Instagram", vervolgde ze.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"De volgende dag werd ik wakker met honderden berichten van mijn moeder en Denise die me vroegen waarom ik het gevierd had, ook al was het zo'n trieste dag en hoe harteloos ik was om het te doen, wetende dat mijn zus zich zo verdrietig voelde. Ook al zei ik dat het een verrassing was, ze noemden me koud en ongevoelig en zeiden dat ik had moeten weigeren het te vieren - ging ze verder - ik moet bekennen dat ik het leuk vond om het te vieren, omdat het belangrijk voor me is, zelfs als niemand in mijn familie aan mijn verjaardag had gedacht”, besloot de jonge vrouw, zich afvragend of ze ongelijk of gelijk had.

Gebruikers hebben hun volledige steun uitgesproken en verklaarden dat ze niets verkeerds heeft gedaan, omdat ze haar moeder of haar zus niet heeft gedwongen om een ​​voor hen trieste dag te vieren. Ze zullen haar waarschijnlijk vragen om het nooit meer te vieren, maar dat is hoe dan ook niet eerlijk: "Pijn is verschrikkelijk en complex en heeft vaak geen zin, maar je kunt andere mensen niet dwingen om te lijden zoals jij doet", merkte een gebruiker op.

Vind je dat ze gelijk heeft?

Advertisement