Stiefvader is ervan overtuigd dat ze arm is en denigreert haar: ze koopt 2 auto's voor haar stiefbroers om het tegendeel te bewijzen

Janine

25 September 2022

Stiefvader is ervan overtuigd dat ze arm is en denigreert haar: ze koopt 2 auto's voor haar stiefbroers om het tegendeel te bewijzen
Advertisement

Laten we eerlijk zijn: met elkaar kunnen opschieten in de familie is een zeer zeldzaam geluk. Er zijn altijd kleine jaloezieën tussen broers en zussen of neven en nichten en de situatie wordt ingewikkeld als we het hebben over uitgebreide families. Wanneer stiefvaders, stiefmoeders en stiefbroers en -zussen aanwezig zijn, kan er meer wrijving ontstaan ​​omdat het moeilijk is om deze mensen als "deel van het gezin" te accepteren: velen hebben de neiging om deze "verworven familieleden" negatief te beoordelen door relaties te verpesten met ongelukkige zinnen en ongevraagde meningen. Dit is wat er gebeurde met een jonge moeder die op internet om advies vroeg om erachter te komen of ze een overdreven reactie had op haar stiefvader.

via Reddit

Advertisement

Pexels - Not the Actual Photo

De vrouw, 30 jaar, heeft twee kinderen die geboren zijn toen ze 21 en 22 was. "Mijn dochter (de oudste) was niet gepland, maar mijn tweede dochter wel omdat ik het belangrijk vond dat de eerste een zus had. Destijds was ik sinds kort gescheiden van mijn partner en mijn stiefvader was fel gekant tegen mijn tweede zwangerschap, hij zei dat ik mijn leven nog meer verpestte met een tweede kind, omdat hij vond dat je als alleenstaande ouder niet succesvol zou kunnen zijn”, zei de vrouw.

Door het ongevraagde oordeel van de stiefvader verbrak de jonge vrouw het contact met hem, met haar moeder en haar twee halfbroers die destijds 10 en 9 jaar waren. Na jaren van stilte heeft de vrouw de relatie met haar familie hersteld vanwege de ziekte die haar moeder trof: deze laatste kreeg kanker, maar gelukkig slaagde ze erin om door middel van therapieën te genezen. "Ik ben niet meer zo hecht met hen als vroeger, maar de dingen zijn verbeterd", zei de jonge moeder.

De houding van haar stiefvader is echter niet veranderd: “Hij zegt steeds dat ik het niet heb gered omdat ik geen mooie auto, een luxe appartement in de stad of een man heb. Ik ben eraan gewend geraakt om zuinig te zijn sinds ik een universiteitsstudente was met twee kinderen en ik ben nooit veranderd. Ik heb een erg leuke baan met een salaris van 6 cijfers en ik heb een mooi huis op het platteland omdat ik de reden niet zie om een ​​appartement in de stad te kopen wat ik niet nodig heb, en dus ook geen opvallende auto".

Pexels - Not the Actual Photo

De situatie escaleerde tot een recent familiediner, toen de vrouw haar moeder wees op een goedkope plek waar ze de banden van haar auto kon verwisselen. De stiefvader drukte zijn zoveelste oordeel uit met de volgende woorden: "het is fijn om een ​​arme in de familie te hebben, dan weten we waar de aanbiedingen zijn". De jonge moeder werd boos en verliet het etentje met haar kinderen.

"Gisteren heb ik hen geïnformeerd over het trustfonds van €60.000 dat ik al een paar jaar voor mijn halfbroers heb opgericht omdat ik wist dat zowel mijn moeder als mijn stiefvader hen niet konden helpen, maar om mijn stiefvader dwars te zitten nam ik ze mee om elk een auto te kopen zodat ze naar de universiteit konden gaan. Beide gaan dit jaar van start. Ik heb bewust de prijsstickers op de voorruit gelaten, zodat mijn stiefvader kon zien hoeveel ik had uitgegeven”, vertelde ze. Onnodig te zeggen dat de man tekeer ging. "Hij belde me op omdat ik opschepte en dat ik oudere mensen moest respecteren. Mijn moeder schreef me ook dat hij woedend op haar is omdat ze weer contact met me heeft opgenomen", concludeerde de jonge vrouw en vroeg de Reddit-gemeenschap of ze had overdreven.

Gebruikers zijn het volledig met haar eens: "Ik hou van de manier waarop je je stiefbroers helpt. Je stiefvader schaamt zich - zoals het hoort - en het maakt hem kwaad. Ook al was je vriendelijkheid deels ingegeven door wrok, je deed niets anders dan bewijzen dat hij het bij het verkeerde eind had”, schreef een gebruiker. Wat vind jij?

Advertisement