Hij ziet een vrouw gedwongen op de grond zitten bij de bushalte: hij maakt een bankje voor haar

Janine image
door Janine

14 September 2022

Hij ziet een vrouw gedwongen op de grond zitten bij de bushalte: hij maakt een bankje voor haar
Advertisement

Veel mensen houden van hun wijk en worden vaak boos als er een slechte dienstverlening is of iets niet goed werkt: dit wekt in feite de wens op om concreet in te grijpen, maar de verplichtingen en de routine van het dagelijks leven leiden ertoe dat alle goede bedoelingen worden opgegeven, om je te concentreren op je eigen problemen. Toch heeft James Warren, een jonge man uit Colorado, Verenigde Staten, besloten zich in dienst te stellen van zijn buurt, in de stad Denver, om deze kosteloos te verbeteren.

via Washingtonpost

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

De jonge man liep door zijn wijk toen iets hem aan het denken zette. "Een vrouw zat op de bus te wachten, zittend op de modderige weg, het had net geregend. Ik zei tegen mezelf dat dit niet acceptabel was, dus bedacht ik dat ik iets zou doen voor mijn medeburgers", zei hij. Dat moment inspireerde hem om concrete hulp te bieden aan zijn gemeenschap: "Ik dacht er meteen aan om iets te doen, ik zou bijvoorbeeld een bankje kunnen maken".

Omdat zijn vader zich bezighoudt met de huizenbouw en hij opgroeide met veel gereedschap om zich heen, wist hij dat hij over de basisvaardigheden beschikte die nodig zijn om een ​​bankje te maken. Warren vond de materialen die hij nodig had door te zoeken en te informeren op bouwplaatsen in zijn buurt, waardoor hij stapels afgedankt hout kon meenemen. Hij maakte een bankje en plaatste die bij de bushalte waar hij weken eerder de arme vrouw op de grond had zien zitten. Sindsdien heeft hij acht op maat gemaakte exemplaren gebouwd en bij bushaltes in de buurt geplaatst.

Advertisement

Over elk bankje deed hij een paar uur en ze zien er allemaal anders uit, omdat ze zijn gemaakt met houtafval: "Ik laat het hout tot me spreken", legde hij uit. Warren levert ze eigenhandig af bij bushaltes zonder zitplaatsen. "Ik heb de gemeente nog niet gevraagd of ik bevoegd ben... Zolang ze me niet tegenhouden, zal ik dit blijven doen, denk ik", merkte hij op. Hoewel elk bankje uniek is, zorgt James ervoor dat in allemaal dezelfde boodschap gegraveerd staat: “Wees vriendelijk”. "Soms is het moeilijk om de wereld om ons heen te veranderen, maar de waarheid is dat iedereen aardig kan zijn. Ik hoop een inspiratie te zijn voor degenen die de beste versie van zichzelf willen zijn", zei hij.

Blijkbaar is James' hoop in vervulling gegaan, aangezien anderen ook zijn begonnen met het realiseren van zitplaatsen bij haltes van het openbaar vervoer. "Het is heel mooi om andere mensen hetzelfde te zien doen. Het is niet langer één man die iets doet voor zijn buurt, maar mannen en vrouwen uit de hele gemeenschap die helpen om hun leefomgeving te verbeteren."

Een gezond gebaar van altruïsme dat de dagen van veel mensen heeft verbeterd en, daar zijn we zeker van, ook die van James. Complimenten!

Advertisement