Ze bevalt van een tweeling en ontdekt dat ze verschillende vaders hebben: het gebeurt een op een miljoen keer

Janine image
door Janine

09 September 2022

Ze bevalt van een tweeling en ontdekt dat ze verschillende vaders hebben: het gebeurt een op een miljoen keer
Advertisement

Er zijn situaties die, als ze eenmaal bekend zijn, ons sprakeloos en ongelovig achterlaten over de zeldzaamheid van hun essentie. Toevalligheden die zo zelden voorkomen dat ze als bijna onmogelijk worden beschouwd. Zulke dingen gebeuren, in veel gevallen, op wetenschappelijk en medisch gebied en het verhaal waar we je over willen vertellen is daar een voorbeeld van.

De hoofdpersoon van het verhaal is een moeder die het leven schonk aan een tweeling met een belangrijke eigenaardigheid: de kinderen hebben verschillende vaders, maar ze lijken erg op elkaar en zijn op dezelfde dag geboren. Geloof je het niet? Laten we samen de redenen ontdekken.

via New York Post

Advertisement
MultipleParent/Wikimedia - Not the actual photo

MultipleParent/Wikimedia - Not the actual photo

Een 19-jarige Braziliaanse vrouw, die anoniem wil blijven, staat in het middelpunt van de belangstelling omdat ze een heel bijzonder stel kinderen ter wereld heeft gebracht. De twee kleintjes zijn in feite tegelijkertijd geboren en zijn officieel een tweeling, maar ze hebben twee verschillende vaders. Als je denkt dat het niet mogelijk is, heb je het mis, want de zeldzaamheid, hoewel het echt is, heeft een wetenschappelijke verklaring.

Het gaat om heteropaternale superfecundatie, dit is de technische naam, en het is een zeer zeldzaam fenomeen dat slechts een op de miljoen keer voorkomt. De vrouw in kwestie is het 20e bekende geval in de wereld van kinderen die dezelfde maternale genetica delen, maar in verschillende placenta's groeien en werden verwekt door twee mannen.

De jonge vrouw, niet zeker van het vaderschap van de persoon met wie ze een relatie had, vroeg om een ​​test uit te voeren om geen fouten te riskeren. Toen dat eenmaal was gebeurd, waren de resultaten heel duidelijk: de man was de echte vader, maar van slechts één van de tweeling. Dit betekende dat het tweede kind de genetica van een andere man droeg.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Toen ze over de situatie nadacht, herinnerde de 19-jarige zich, en deelde ze met de artsen, dat ze tijdens de periode van de verwekking met meer dan één partner was geweest en dit had bijgedragen aan de bijzondere geboorte. Toen de tweede test eenmaal was gedaan en ook deze positief bleek te zijn, zei de vrouw: "Ik was erg verbaasd over de resultaten. Ik wist niet dat zoiets mogelijk was en de kinderen lijken erg op elkaar."

Ondanks de aanwezigheid van een dubbele vaderfiguur, was het slechts een van de twee die besloot voor het gezin te zorgen en het hen aan niets te laten ontbreken, waarbij hij beide kinderen als de zijnen erkende.

We wensen hen een goed en heel gelukkig leven toe.

Advertisement