Deze moeder vond een manier om te zien wanneer haar kinderen liegen en deelde het op internet

Janine image
door Janine

18 November 2022

Deze moeder vond een manier om te zien wanneer haar kinderen liegen en deelde het op internet
Advertisement

Een kind opvoeden is geen gemakkelijke taak, we moeten het toegeven. We moeten geduld hebben en proberen zo overtuigend mogelijk te zijn over de dingen die worden geleerd, zonder "ergernis" te veroorzaken bij de kinderen en de jongeren. Elke ouder probeert in dit opzicht de weg te bewandelen waarvan hij denkt dat die de beste is, maar je hebt niet altijd meteen de gewenste resultaten.

Er zijn namelijk kinderen die op de een of andere manier "rebelleren" tegen de richtlijnen van hun ouders en soms, zelfs zonder kwade bedoelingen, kleine en grote leugens vertellen. Maar hoe kom je hier achter en handel je daarnaar? Deze moeder, hoofdpersoon van dit verhaal, heeft een leuke en eenvoudige manier gevonden om te begrijpen wanneer haar kinderen iets zeggen dat niet waar is. Laten we er samen achter komen.

via mombarrassed5/Tik Tok

Advertisement
@mombarrassed5/Tik Tok

@mombarrassed5/Tik Tok

Een moeder, bekend op internet met de gebruikersnaam @mombarrassed5, is heel beroemd geworden dankzij het delen van de methode die ze gebruikt om erachter te komen wanneer haar kinderen een leugen vertellen. In een korte clip die meer dan 28 miljoen keer is bekeken en evenveel reacties heeft verzameld, legt de vrouw snel uit dat het allemaal begon met een leugentje dat ze haar kinderen zelf vertelde.

Deze moeder, die haar kinderen het belang van de waarheid leerde en de noodzaak om leugens te vermijden om geen misverstanden te creëren, sprak met hen over een ster die op hun voorhoofd verschijnt als er iets onwaars wordt gezegd. Volgens haar woorden en volgens wat ze haar kinderen vertelde, verscheen er elke keer dat een van hen een leugen vertelde een heldere ster op het voorhoofd die alleen volwassenen konden zien en die hen ontmaskerde.

De reactie van de kinderen was heel spontaan en leuk. "Ik vertelde dit aan mijn kinderen en elke keer dat ze op het punt staan ​​me een leugen te vertellen, brengen ze een hand naar hun voorhoofd en bedekken het" - zei ze. Waarom maken ze dit gebaar? Om een ​​simpele reden: door hun hoofd te bedekken, hopen ze de heldere ster te verbergen en niet ontdekt te worden.

Advertisement
@mombarrassed5/Tik Tok

@mombarrassed5/Tik Tok

Een puurheid en eenvoud die ons doet glimlachen en ons ontroert. Kinderen zijn immers ook geweldig omdat ze zo spontaan zijn in het maken van kleine of grote gebaren. Vertelt mama hen over de ster? Dan vinden zij de methode om het niet te laten zien.

Er waren veel reacties van gebruikers. Aan de ene kant waren er degenen die op hun beurt hun methode deelden en degenen die de methode van @mombarrassed5 waardeerden. Aan de andere kant zijn er mensen geweest die haar hebben bekritiseerd omdat ze het onjuist vinden om kinderen te leren hoe belangrijk het is om niet te liegen door zelf een leugen te gebruiken.

Wat vind jij ervan? Heb je ooit een soortgelijke methode geprobeerd of denk je dat het niet nodig is en praat je gewoon met je kinderen?

Advertisement